Motorola a prezentat telefonul pliabil care se transformă într-o brățară (Galerie foto & Video)

Motorola a prezentat telefonul pliabil care se transformă într-o brățară (Galerie foto & Video)

Motorola a prezentat conceptul actualizat al unui smartphone cu ecran adaptiv care se poate înfășura în jurul încheieturii mâinii, asemenea unei brățări.

Dispozitivul a fost prezentat marți, la evenimentul Lenovo Tech World ’23, organizat în Austin, Texas, dar deocamdată acesta este doar un prototip aflat încă departe de producția în serie, relatează Ars Technica.

Lexi Valasek, șefa diviziei de strategie inovativă și cercetare din cadrul Motorola Mobility, a prezentat pe scenă prototipul care, la prima vedere, pare un telefon obișnuit, cu un ecran OLED montat pe un șasiu de un portocaliu îndrăzneț pe partea din spate. Însă ea a îndoit repede telefonul într-o formă arcuită, apoi l-a înfășurat în jurul încheieturii, acesta arătând ca o brățară inteligentă. Dispozitivul s-a adaptat rapid la noua poziție, afișând un ceas masiv.

Motorola Flexible Smartphone Launch Event

Un alt detaliu a atras atenția: Valasek a pus telefonul în jurul unei benzi argintii aflată în prealabil pe mâna ei. Lenovo nu a explicat de ce, dar publicația The Verge suspectează că acest lucru ar putea fi esențial pentru ca telefonul să poată fi pus peste o bandă magnetică pentru a nu se desprinde de pe mână.

ADVERTISING

Videoclipurile pe care Motorola le-a difuzat arată utilizatorul purtând un fel de bandă cu aspect metalic la încheietura mâinii pe care înfășoară telefonul.

Telefonul are ecran cu diagonala de 6,9 inchi în poziție normală și cu rezoluție FHD+. În această poziție, utilizatorul se poate bucura de experiența completă Android, ca la orice smartphone, a transmis Motorola într-un comunicat de presă.

Conceptul prezentat în această săptămână diferă ușor de cel dezvăluit în 2016 prin faptul că poate fi arcuit sau îndoit într-o poziție verticală. În plus, pare să nu mai producă zgomot atunci când e îndoit în jurul încheieturii mâinii.

ADVERTISING

Motorola încă explorează acest concept, astfel că intrarea sa în producție încă este departe, notează Ars Technica.

Nokia a lansat în urmă cu 17 ani primul concept al unui telefon flexibil care poate fi pliat pe încheietura mâinii - Nokia 888.

TCL a testat, de asemenea, ideea unui astfel de dispozitiv, dezvăluind un concept în 2019, potrivit CNET.

Un telefon pliabil încă are de înfruntat mai multe limitări de ordin practic și financiar. Nu este clar, de exemplu, cât de greu ar putea fi sau cât de mult s-ar încălzi la încheietura mâinii. Prețul și disponibilitatea sunt alte obstacole pe care un producător ar trebui să le surmonteze, notează publicația citată.

ADVERTISING

Deocamdată, cererea pentru telefoanele foldable este redusă. Aceste modele reprezintă doar între 1 și 2% din vânzările de pe piața mondială în 2022, potrivit unui raport întocmit de International Data Corporation în decembrie. Analiștii de la IDC se așteaptă însă ca acest segment de piață să crească rapid, odată cu scăderea prețurilor.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇