O româncă de doar 20 de ani luptă pe frontul din Gaza: Mi-e foarte frică, dar nu vreau nici să moară copii

O româncă de doar 20 de ani luptă pe frontul din Gaza: Mi-e foarte frică, dar nu vreau nici să moară copii

O româncă în vârstă de doar 20 de ani luptă în armata Israelului, la doar doi kilometri de Fâșia Gaza. Recunoaște că îi este teamă, dar spune că nu vrea să vadă cum sunt uciși copii.

”Mi-e foarte frică, nu vreau să mor la 20 de ani dar nu vreau nici să moară copiii de 2 luni, 5 ani”, a declarat tânăra pentru Digi24.

Georgiana are dublă cetățenie și a plecat din România când avea doar 10 ani. S-a înrolat în armată când nu a mai suportat să vadă cum îi pierde pe oamenii dragi din jur.

”Când am văzut ce se întâmplă, am vrut să fiu combatantă, pentru că fetele nu sunt obligate să fie combatante. Sunt oameni care zic că fetele nu pot să țină o pușcă sau nu pot să lupte cu teroriști, nu știu, sunt oameni care zic asta și pot să demonstrez că nu e chiar așa”, mai spune fata.

ADVERTISING

Tânăra a declarat că recent a pierdut prieteni și colegi, omorâți de organizația Hamas.

”Da. Am doi prieteni, un băiat și o fată, au tras în ei. Am un prieten care a fost în acea unitate, pe care au cucerit-o. Și îl cunosc dinainte, adică fără nicio legătură de armată și da, a murit. Nu am putut să mă duc la înmormântarea prietenului meu care a murit, că nu am voie să ies de aici din cauza războiului. Nu mi-au dat voie pentru că, la nimeni, aici, cam toți au pierdut pe cineva și toți au încercat să iasă, să ceară, și nu se poate.

ADVERTISING

Niciodată nu s-a întâmplat așa. Ne-au luat mulți oameni, adică au intrat în Israel, ei nu au voie să intre în Israel. Hamasul sau oamenii din Gaza, nu au voie să se apropie de Israel și ei au rupt gardul și au intrat pur și simplu. Am mai pierdut un coleg care nu e legat de armată, adică de războiul acesta dar sper să nu mai pierd”, a afirmat Georgiana.

Fata mai spune că părinții ei sunt mândri de ea, dar nu vor să se sacrifice.

”Știu că sunt mândri de mine dar nici nu vor să mă sacrific, să fac pe eroina, așa mi-au zis mami și tati. Sunt mândri că am curajul acesta dar nu vor să mă piardă, nici eu nu vreau să mor la 20 de ani și să îi pierd pe ei. Mi-au spus să le trimit de trei ori pe zi cum sunt, și dacă sunt bine. Le fac poze, îi amuz, să nu fie speriați sau să nu își facă griji”, a mai declarat tânăra.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇