SuperChess, echipa reprezentantă a României la feminin, a cucerit Cupa Europeană a Cluburilor la șah

SuperChess, echipa reprezentantă a României la feminin, a cucerit Cupa Europeană a Cluburilor la șah

Performanță cu adevărat istorică la șah pentru România, după ce sâmbătă, în Albania, la Dures, echipa SuperChess, care a reprezentat țara noastră, a câștigat Cupa Europeană a Cluburilor, cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe Bătrânul Continent în sportul minții.

SuperChess, reprezentanta României la Cupa Europeană a Cluburilor, a câștigat competiția la feminin, în timp ce pe tabloul masculin băieții noștri au terminat pe locul 5.

Gruparea feminină a câștigat competiția cu 6 victorii bifate în cele 7 runde de joc, disputate în sistem elvețian. Succesul decisiv, care ne-a adus și medaliile de aur, a venit în ultima rundă în fața formației Garuda, din Ungaria, scor 2,5-1,5. Victoriile SuperChess au venit prin Marsel Efroimski, Israel, în fața lui Szkoka Gaal, victorie cu piesele negre și prin Dinara Wagner, Germania, care a trecut de Nurgyul Salimova.

ADVERTISING

Anul trecut, fetele noastre au terminat pe locul 2 în această competiție. Nino Batsiashvili, Dinara Wagner, Irina Bulmaga, Marsel Efroimski și Eline Roebers au format în acest an echipa, antrenată de marele maestru Alexander Motylev.

La masculin, echipa câștigătoare a venit din Norvegia, Offerspill Sjakklubb, echipa lui Magnus Carlsen, marele campion mondial.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇