Condamnat pentru corupție, un fost parlamentar și lider revoluționar s-a internat la Roma, fix în ziua când trebuia adus în țară

Condamnat pentru corupție, un fost parlamentar și lider revoluționar s-a internat la Roma, fix în ziua când trebuia adus în țară

Fostul deputat Dorin Lazăr Maior, care urma să fie preluat luni de poliţişti din Italia, s-a internat la un spital din Roma din cauza unor probleme medicale, au precizat surse judiciare.

Aducerea lui în ţară se reprogramează pentru o dată ulterioară, imediat ce medicii italieni stabilesc că starea lui de sănătate permite transferul cu avionul în România, subliniază sursele citate de Agerpres.

Fix azi o escortă formată din ofiţeri din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române urma să-l preia din Roma.

image-6

Fost deputat PSD și PRM, Maior Lazăr Dorin a fost și lider al organizațiilor de revoluționari din Brașov.

ADVERTISING

El a fost condamnat definitiv, în iulie 2023, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la această infracţiune, la 5 ani de închisoare.

Însă nu e prima condamnare. Acelaşi Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv în 2013 la 7 ani închisoare pentru şantaj, ultraj, complicitate la cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală în dosarul „Romexterra”.

Nici atunci Maior nu a fost ușor de găsit, pentru că a fugit în Dubai înainte de a fi arestat: A fost adus în țară abia în aprilie 2016 și încarcerat. A fost eliberat condiţionat în 2020, scrie Adevărul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇