Compania Stratos participă activ la dezvoltarea Strategiei de Economie Circulară a României

Compania Stratos participă activ la dezvoltarea Strategiei de Economie Circulară a României

Datorită implicării active la dezvoltarea Strategiei de Economie Circulară a României, compania Stratos a devenit un pion principal în implementarea acesteia în țara noastră. Strategia a fost aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1172/2022, având ca principal scop tranziția țării de la un model de producție și consum liniar la unul circular. Un prim pas în implementarea acestui proiect este elaborarea unui plan de acțiune, stabilirea costurilor, precum și colaborarea cu instituțiile europene de profil și cele din România. În acest fel, pot fi atinse treptat obiectivele incluse în Strategie. Reducerea generării de deșeuri, promovarea consumului conștient, valorificarea resurselor și aprovizionarea responsabilă cu materii prime reprezintă doar câteva dintre aceste obiective. 

ADVERTISING

Victor Căplescu, manager de proiect la Stratos Management susține că „tranziția nu va fi ușoară, dar rezultatele pe termen lung ale inițiativei vor reprezenta un salt evolutiv în societate, nu doar din punct de vedere ecologic, ci și uman, individual, prin educare și responsabilizare”. În ciuda inconvenientelor care pot apărea, implicarea în acest demers reprezintă pentru întreaga echipă „satisfacția îndeplinirii profesionale, în calitate de consultanți și experți” și „mândria de a fi generatori ai schimbărilor cu efecte pozitive asupra mediului”. De asemenea, Victor Căplescu subliniază caracterul fundamental benefic al economiei circulare prin „oportunitatea de a schimba modul de producție și modul de utilizare a resurselor, ceea ce va conduce la îmbunătățirea tuturor aspectelor economice și sociale pe termen mediu și lung și oportunitatea de a genera schimbări de fond în economia națională, cu efecte benefice pe termen mediu și lung”. 

ADVERTISING

Stratos și-a propus să devină un pionier principal în implementarea principiilor economiei circulare în România, iar pregătirea și experiența întregii echipe reprezintă atuuri importante în acest sens. Profesionalismul este susținut și confirmat și de medalia de aur pentru sustenabilitate primită din partea companiei Ecovadis. Echipa Stratos oferă consultanță de mediu, susținând și îndrumând afacerile să aibă o dezvoltare axată pe etică și succes financiar, în egală măsură. Economia circulară contribuie la realizarea acestor obiective de dezvoltare, fiind o abordare economică și socială care susține sustenabilitatea și creșterea economică, utilizând rațional resursele. 

ADVERTISING

În prezent, există o nevoie stringentă de a stagna criza ecologică care a luat amploare în ultimele decenii. De aceea, alinierea la principiile economiei circulare reprezintă un pas extrem de important. Printre cele mai cunoscute beneficii ale modelului economic circular se numără diminuarea utilizării resurselor naturale, gestionarea durabilă a deșeurilor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, promovarea și dezvoltarea surselor de energie verde și dezvoltarea pieței muncii.