Polițiștii s-au pus pe razii în Vama Veche și Mamaia-Năvodari: Patru șoferi drogați și opt băuți

Polițiștii s-au pus pe razii în Vama Veche și Mamaia-Năvodari: Patru șoferi drogați și opt băuți

Poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, dintre care patru pentru droguri, în urma unei acţiuni desfăşurate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în staţiunile Vama Veche şi Mamaia-Năvodari. Acțiunea vine doar la câteva zile după tragedia produsă la 2 Mai, unde un șofer drogat a intrat în plin într-un grup de tineri de pe marginea drumului, omorându-i pe doi dintre aceștia.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au efectuat 542 de testări pentru alcool şi 155 pentru droguri. În urma testărilor, au fost descoperiți patru șoferi care conduceau drogați și opt șoferi care conduceau după ce consumaseră alcool, doi având o concentrație peste limita pentru infracțiune.

ADVERTISING

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.240 de lei. În plus, au fost reţinute 13 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

IGPR susține că acțiunile din noaptea de vineri spre sâmbătă, din staţiunile Vama Veche şi Mamaia-Năvodari, sunt realizate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În urmă cu o săptămână, doi tineri au murit și alți trei au fost grav răniți, după ce un șofer drogat, de 19 ani, a intrat în plin în grupul de tineri care mergeau pe marginea drumului, în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa. În acea zonă drumul nu este luminat şi nu există trotuare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇