Noi interdicţii în Marea Britanie: Doar 15 persoane la nunți, barurile se închid mai devreme, oamenii sunt sfătuiți să lucreze de acasă. Restricţiile ar putea dura 6 luni

Noi interdicţii în Marea Britanie: Doar 15 persoane la nunți, barurile se închid mai devreme, oamenii sunt sfătuiți să lucreze de acasă. Restricţiile ar putea dura 6 luni

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat marți noi restricții majore în urma creșterii numărului cazurilor de Covid-19.

Astfel, numărul persoanelor care participă la nunți a fost redus la 15, la înmormântări pot merge 30 de oameni, sporturile de echipă în interior au fost interzise, iar oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă, scrie The Guardian.

Planurile pentru revenirea spectatorilor pe stadioane începând cu 1 octombrie au fost de asemenea suspendate.

ADVERTISING

În ceea ce privește măștile de protecție, acestea devin obligatorii pentru personalul barurilor, al magazinelor, pentru ospătari, șoferii și pasagerii din taxi.

Premierul a spus într-o declaraţie adresată Parlamentului că restricțiile ar putea fi în vigoare chiar și șase luni.

"Dacă nu reușim să acționăm împreună acum, nu numai că îi punem pe ceilalți în pericol, dar ne punem în pericol propriul viitor cu acțiuni mai drastice pe care inevitabil vom fi nevoiți să le luăm”, a spus Johnson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Restaurantele se închid la ora 22:00

Pub-urile, barurile și restaurantele vor fi închise la ora 22:00. Potrivit noilor reguli, la această oră trebuie să închidă ușile, nu să ia ultima comandă. După ora 22:00 pot face însă livrări la domiciliu.

„Noile măsuri nu înseamnă o revenire la carantina din luna martie”, a subliniat Johnson, precizând că școlile și marile companii ar trebui să rămână deschise.

ADVERTISING

A cerut însă, acolo unde poate, ca oamenii să lucreze de acasă.

Restricţiile vin după ce şefii serviciilor medicale din cele patru provincii britanice au ridicat luni nivelul de alertă legat de virus la patru, de la trei cât era din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere ”ridicat sau în creştere exponenţială”.

Marea Britanie este țara europeană cu cele mai numeroase decese provocate de COVID-19, aproape 42.000.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇