Un nevăzător a învins Uber în instanță după ce a fost refuzat de doi șoferi

Un nevăzător a învins Uber în instanță după ce a fost refuzat de doi șoferi

Un bărbat din Cluj, nevăzător, a dat Uber în judecată după ce a fost refuzat de doi șoferi din București din cauza câinelui ghid.

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză și a dispus plata cheltuielilor de judecată, peste 6.000 de lei, plus 10.000 de lei daune morale, scrie Actual de Cluj.

Întâmplarea a avut loc anul trecut.

”Am coborât din bloc, a venit primul Uber, m-a văzut cu câinele și a trecut în față. A oprit mai în față și când s-a dus la el fratele meu a spus că a anulat comanda că ne aștepta demult. La al doilea șofer am urcat bagajele și șoferul zice: ăsta e câine mare, îmi face mașina varză. I-am spus că e câine ghid. Mi-a răspuns: Nu mă interesează, eu nu sunt sclavul dvs. Eu iau pe cine vreau”, povesteşte Vasile Cristea.

ADVERTISING

Al treilea șofer a acceptat cursa pentru că și mama lui se confruntă cu probleme similare când are nevoie de transport.

Procesul s-a încheiat în primă instanță. Rămâne de văzut, după motivarea deciziei, dacă urmează și recursul, din partea oricăreia dintre părți.

Și în 2021 bărbatul s-a confruntat cu o situație similară: nu a fost lăsat să intre alături de câinele-ghid într-un magazin din Cluj al unei rețele naționale.

Parlamentarii USR Silvia Dinică și Oana Țoiu au depus recent în Parlament o lege care permite persoanelor însoțite de câini ghizi să aibă acces în toate locurile publice și private din țară.

ADVERTISING

Legea permite, de asemenea, câinilor-ghizi să călătorească în transportul public și în taxiuri, iar serviciile de transport în regim de taxi să fie decontate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇