Dragoste în vreme de război: Mii de ucraineni se căsătoresc la distanță

Dragoste în vreme de război: Mii de ucraineni se căsătoresc la distanță

De la începerea invaziei ruse, căsătoriile la distanță în Ucraina au devenit ceva obișnuit. E suficient ca un singur partener să fie prezent la ceremonie.

Războiul continuă în Ucraina, dar viața merge înainte, pe cât posibil. De la începerea conflictului, 3.329 de căsătorii la distanță au fost înregistrate în Ucraina, potrivit autorităților din această țară, relatează Kyiv Post.

Guvernul ucrainean a simplificat anul trecut procedurile pentru ca personalul militar să poată încheia parteneriate la distanță. Ceremonia sau parteneriatul civil pot fi încheiate doar cu prezența fizică a unui partener. Celălalt poate participa de la distanță, prin legătură video.

ADVERTISING

De la începerea războiului, 1.577 de căsătorii au fost oficiate de comandanții unor unități militare care au primit dreptul de a încheia căsătorii.

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost "starosta", adică naș, pentru mai multe cupluri ucrainene.

Directorii de unități medicale din mai multe localități, care au primit, de asemenea, aceste prerogative, au încheiat 51 de căsătorii la distanță.

Cele mai multe căsătorii fără prezența fizică a unuia dintre parteneri au fost înregistrate în Kiev - 435, Dnipropetrovsk - 325 și Odesa - 244.

ADVERTISING

Autoritățile de la Kiev pregătesc reforme prin care să le acorde militarilor drepturi egale pentru înregistrarea parteneriatelor între persoane de același sex. Proiectul de lege se află în faza de consultări în Parlamentul ucrainean.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇