Actorul Danny Masterson, care a jucat în „That '70s Show”, a fost condamnat pentru viol

Actorul Danny Masterson, care a jucat în „That '70s Show”, a fost condamnat pentru viol

Actorul american Danny Masterson a fost condamnat, miercuri, pentru violarea a două femei, de către un juriu din Los Angeles. În vârstă de 47 de ani, acesta este un membru al Bisericii Scientologice și este cunoscut, printre altele, pentru rolul lui Steven Hyde din serialul „That ’70s Show”.

Trei femei, tot membre ale aceleiaşi biserici, l-au acuzat că le-a violat în casa lui din Hollywood Hills între 2001 şi 2003.

Juraţii au ajuns la un acord în ceea ce privește două capete de acuzare, dar nu au ajuns la unanimitatea necesară pentru a pronunţa un verdict asupra celui de-al treilea.

ADVERTISING

Potrivit AP, actorul ar putea primi o condamnare de cel puțin 30 de ani de închisoare.

În timpul procesului, procurorii au constatat că actorul „a drogat şi a violat fiecare dintre aceste victime” şi au cerut „să fie tras la răspundere”.

Acest caz, declanşat în 2017, în urma acuzaţiilor aduse fostului producător Harvey Weinstein, care au provocat explozia mişcării #MeToo, a ridicat şi întrebări cu privire la rolul Bisericii Scientologiei.

Doi dintre reclamanţi au asigurat că organizaţia i-a descurajat să contacteze poliţia.

ADVERTISING

Apărarea lui Danny Masterson a insistat că povestea acuzatoarelor a evoluat de-a lungul anilor şi a sugerat că părtinirea împotriva Scientologiei ar fi putut motiva procesul.

La un proces anterior din noiembrie, un alt juriu a refuzat să se pronunţe, neputând ajunge la unanimitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇