Un bărbat a fost salvat de polițiști din colții un câine Amstaff ieșit dintr-o curte

Un bărbat a fost salvat de polițiști din colții un câine Amstaff ieșit dintr-o curte

Un bărbat a fost rănit, în judeţul Argeş, după ce un câine din rasa Amstaff a ieşit pe stradă dintr-o curte. Bărbatul a fost atacat, are un deget secţionat şi mai multe răni.

”La data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieşit din curtea unui imobil şi a muşcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului”, a transmis, miercuri, Poliţia Argeş.

ADVERTISING

Poliţiştii au intervenit, cu semnalele luminoase şi acustice şi au reuşit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieşise.

”Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă muşcată la nivelul antebraţului mâinii stângi şi o altă plagă la mâna dreaptă, având secţionat degetul mare, poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Ulterior, bărbatul de 60 de ani, din Merişani, a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spital.

Poliţiştii au continuat verificările, identificând proprietarul animalului, un bărbat de 68 de ani, din Merişani.

”În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate”, arată poliţiştii.

De asemenea, s-a stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsura declarării câinelui periculos la poliţie şi nu a respectat obligaţia de a asigura portul unei botniţe sau a lesei pentru câinele său, motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei.

ADVERTISING

Legea stabilește ce se înțelege prin câini periculoși:

  • categoria I: câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metișii lor;
  • categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier (sau Amstaff), Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇