Hoții de la easybox. DIICOT i-a prins în flagrant când dădeau o lovitură în București

Hoții de la easybox. DIICOT i-a prins în flagrant când dădeau o lovitură în București

O grupare care a accesat ilegal aplicaţia unei firme de curierat (Sameday), iar apoi a furat bunuri din patru cuşete de tip easybox din judeţul Timiş a fost destructurată de poliţişti şi procurori.

Trei dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant delict când dădeau o lovitură în Bucureşti.

Procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Combaterea Criminalităţii Organizate, au făcut miercuri 7 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi furt calificat.

ADVERTISING

Grupul a început să acţioneze la jumătatea anului 2022 şi e format din mai multe persoane din Timiş, Mehedinţi, Ilfov şi din Bucureşti.

”În mod coordonat, membrii grupului au realizat comenzi online, de aparatură electronică de valoare mare, cu plata ramburs la ridicarea coletelor din easybox.

Imediat după expirarea perioadei de păstrare de 36 de ore, au accesat fără drept aplicaţia informatică destinată curierilor şi prin generarea de coduri QR au deblocat cuşetele însuşindu-şi coletele.

Prejudiciul cauzat unei societăţi comerciale, prin accesare a patru lockere situate pe raza judeţului Timiş, se ridică la aproximativ 80.000 de lei”, explică DIICOT.

ADVERTISING

Marţi noapte, trei dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant delict în Bucureşti, în timp ce ridicau colete cu aparatură electronică (telefoane mobile de ultimă generaţie, ceasuri smart, căşti audio, camere video şi cartele telefonice), în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

La percheziţii s-au mai găsit 11 telefoane mobile, 11 cartele, o cameră video, 1 microSd, 2 hard disk-uri, un laptop, 5 ambalaje de cartele, 2 carduri albe (blank) cu bandă magnetică şi cip (neinscripţionate), un memory stick şi 3 carduri bancare.

ADVERTISING

La sediul DIICOT Bucureşti vor fi duse pentru audieri şapte persoane, o alta urmând a fi audiată în Mehedinţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇