Cum s-a descurcat Barcelona la primul meci cu Ronald Koeman pe bancă

Cum s-a descurcat Barcelona la primul meci cu Ronald Koeman pe bancă

Barcelona a disputat sâmbătă primul său meci din mandatul olandezului nou-venit Ronald Koeman, un meci amical ce e drept, însă în care deja a început să se vadă, ușor-ușor noua filosofie a fostului mare fundaș.

Catalanii au câștigat pe teren propriu într-o partidă test, scor 3-1 cu cei de la Gimnastic Tarragona, un meci cu Leo Messi titular, după ce a renunțat la ideea de a pleca de la Barca.

Ronald Koeman a stabilit echipa de start de la FC Barcelona: Surprizele olandezului

Ousmane Dembele și Antoine Griezmann au marcat repede pentru trupa blaugrana, în minutele 6 și 17. Formația de Segunda a redus diferența cu puțin timp înainte de pauză, iar scorul final a fost stabilit de Philippe Coutinho, revenit după împrumutul la Bayern, în minutul 51.

ADVERTISING

Koeman a ales un nou sistem de joc, e vorba de 4-2-3-1, iar echipa de start a arătat astfel: Neto - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Busquets, Alena - Dembele, Pedri, Messi - Griezmann. Au mai evoluat după pauză: Inaki Pena, Semedo, Araujo, Junior Firpo, Cuenca, Coutinho, Puig, De Jong, Trincao, Braithwaite și Konrad De La Fuente.

Într-o analiza făcută după joc, Koeman s-a declarat mulțumit de elevii săi:

"Știu că este o schimbare masivă față de anii trecuți referitoare la sistem, dar avem jucători capabili pentru asta, sunt mijlocași buni, care produc pericol în terenul advers. Ritmul trebuie să fie ridicat pentru a obține spații între linii și a înscrie", puncta Koeman, potrivit celor de la El Mundo Deportivo. Întrebat de jurnaliști despre evoluția lui Messi, olandezul a mai adăugat: "A arătat același spirit ca în prima zi. Se antrenează bine, inclusiv în ziua sa liberă a făcut asta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Știe foarte bine că trebuie să se îmbunătățească din punct de vedere fizic, la fel ca toți ceilalți. Calitatea lui vorbește de la sine", a sunat declarația lui Koeman.

Iată și alte știri despre FC Barcelona, numai pe SpotMedia.ro:

Înțelegere între Barcelona și Juventus pentru Luis Suarez

Lionel Messi rupe tăcerea și anunță că rămâne la Barcelona, dar îl atacă dur pe președintele grupării catalane

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇