Pastila pentru piele care e eficientă și ... pentru consumul excesiv de alcool

Pastila pentru piele care e eficientă și ... pentru consumul excesiv de alcool

Oamenii de știință americani au descoperit că o pastilă aprobată deja de Food and Drug Administration și folosită în cazul unor boli de piele este eficientă și în cazul consumului de alcool, reducându-l cu mai bine de 50%.

Concret, studiile derulate de specialiști de la Oregon Health & Science University au arătat că aceasta a diminuat considerabil apetitul pentru alcool. În loc de cinci băuturi pe zi, cei cărora le-a fost administrată au ajuns la doar două pe zi, scrie Science Daily.

Este vorba despre medicamentul numit apremilast, administrat în cazul psoriazisului și artritei psoriazice, un medicament care face minuni în cazul celor care au un apetit prea mare pentru alcool.

ADVERTISING

”Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a declarat Angela Ozburn, implicată în studiu, din partea universității menționate. De altfel, toți oamenii care au luat parte la cercetare s-au declarat uimiți de efecte, numind tratamentul ”incredibil de promițător”.

Testele au fost realizate întâi pe șoareci cu un risc genetic de consum excesiv de alcool, după care pe oameni, în toate cazurile medicamentul având același efect, acela de a diminua consumul de alcool. În plus, s-a dovedit a fi ușor de tolerat.

ADVERTISING

În cazul de față, pastila a fost testată pe subiecţi care nu căutau să-și diminueze consumul de alcool, așa că oamenii de știință cred că persoanele care sunt motivate ar putea avea un rezultat și mai bun.

Mai mult, cercetătorii spun că apremilast ar putea funcționa și în cazul altor dependențe, acest lucru urmând a fi testat în următoarele studii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇