Rybakina, foarte sigură pe ea după victoria cu Swiatek: "Pot ajunge numărul 1 în lume"

Rybakina, foarte sigură pe ea după victoria cu Swiatek: "Pot ajunge numărul 1 în lume"

Elena Rybakina, jucătoarea kazahă campioană en-titre la Wimbledon, a realizat marea surpriză și a eliminat-o duminică pe Iga Swiatek, liderul mondial la zi în WTA, la Australian Open.

A fost o victorie scurtă și categorică pentru locul 25 WTA, 6-4, 6-4, după doar 90 de minute de tenis de mare calitate însă pentru ea. La conferința de presă, Elena, tenismenă născută în Rusia, a fost la fel de sigură ca pe teren, spunând că e convinsă că în viitor poate deveni și ea lideră mondială, dacă va continua acest parcurs:

ADVERTISING

"Sunt foarte mulțumită de performanța mea de astăzi, a fost o luptă foarte grea, dar mă pregăteam pentru ea. Din fericire, până la urmă totul a mers în favoarea mea. Cu siguranță mulți jucători, atunci când joacă împotriva liderului mondial cred că nu au nimic de pierdut. Mi-a fost clar că trebuie să fie foarte agresivă încă de la prima minge a meciului, pentru că Iga este o jucătoare grozavă și știe să se apere foarte bine. Am încercat să o atac continuu și chiar a funcționat.

Elena Rybakina Takes Down World No.1 Iga Świątek | Australian Open | Eurosport tennis

Este clar că am acumulat multă experiență în ultimele douăsprezece luni, mai ales după Wimbledon. Cred că am multă experiență, ceea ce m-a ajutat să fac o pregătire grozavă cu echipa mea în ultimele luni.Nu știu dacă într-o zi voi deveni numărul 1 în lume, momentan cred că trebuie să continui să îmbunătățesc multe aspecte ale jocului meu. Există jucătoare grozave acolo, toate adversarele sunt cu adevărat tari, așa că văd că mai trebuie să îmbunătățesc multe lucruri. Dar dacă performez așa cum am făcut săptămâna aceasta, cu acest nivel de consistență, aș spune că pot fi numărul unu, pot învinge pe oricine, dar acum trebuie să găsesc această consistență", puncta sportiva din Kazahstan, în fața presei adunate la Melbourne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea va juca sfert de finală acolo cu Jelena Ostapenko, și ea campioană de Mare Șlem, în 2017 la Roland Garros.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!