Ploaia împiedică lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Restricțiile de trafic se amână

Ploaia împiedică lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Restricțiile de trafic se amână

Șantierul Pasajului Doamna Ghica s-a redeschis pe 9 ianuarie. Iar constructorii italieni urmau să reia montajul tablierului de miercuri, pe 11 ianuarie, potrivit unui anunț al primarului Nicușor Dan. În consecință – după câteva zile de lucru – de luni, 16 ianuarie, urmau să se impună noi restricții de trafic rutier în zona șantierului, pe Șoseaua Colentina, pe sensul de mers dintre Obor spre Fundeni.

Dar din cauza ploii nu s-a putut lucra în ultimele zile. Șantierul nu a avansat așa cum se așteptau constructorii. Așa că momentan nu e nevoie de oprirea traficului rutier în zonă.

ADVERTISING

În consecință, impunerea restricțiilor se amână cu o săptămână, potrivit Primăriei Municipiului București (PMB).

Iată comunicatul instituției:

„Restricțiile de circulație de la Pasajul Doamna Ghica au fost decalate din cauza condițiilor meteo nefavorabile care nu au permis desfășurarea lucrărilor planificate pentru săptămâna 9-13 ianuarie.

Astfel, restricțiile de circulație pe șoseaua Colentina nu se vor mai aplica din data de 16 ianuarie ci, dacă vremea o va permite, din data de 23 ianuarie 2023.


Menționăm că, pentru organizarea lucrărilor și siguranța cetățenilor, trecerea de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona șantierului va fi anulată din data de 16 ianuarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamintim că principalele modificări impuse de noile restricții de circulație în intersecția Sos. Colentina cu Str. Doamna Ghica vor fi:

  • blocarea în intersecție a carosabilului șoselei Colentina pe sensul dinspre Obor spre Afumați;
  • traficul auto va fi asigurat pe șoseaua Colentina sens spre Fundeni pe trei benzi: una de dreapta spre Piața Delfinului și două înainte spre Afumați, pe ampriza liniei de tramvai.
  • stația de tramvai din intersecția șoseaua Colentina cu str. Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumați, va fi utilizată ca stație comună atât pentru STB, cât și pentru autobuzele regionale”.
ADVERTISING

Vom reveni cu detalii. Reamintim că - potrivit calendarului de lucrări asumat de PMB și de Trustul de Clădiri Metropolitane SA - montarea tablierului metalic trebuie finalizată în luna martie 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇