Moscova susține că a primit scuze de la papa Francisc

Moscova susține că a primit scuze de la papa Francisc

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că a primit o declarație oficială de la Vatican în care Sfântul Scaun prezintă scuze pentru declarațiile papei Francisc despre soldații ceceni și buriați.

Suveranul pontif i-a numit pe aceștia cei mai cruzi soldați ai Rusiei, scrie agenția TASS.

„A fost primit un apel de la Vatican, care conține o declarație oficială din partea secretarului de stat al Sfântului Scaun, Pietro Parolina, în legătură cu declarația pontifului.

ADVERTISING

Acest apel, spune următoarele: Secretariatul de Stat al Vaticanului prezintă scuze părții ruse. Sfântul Scaun are un profund respect pentru toate popoarele Rusiei, pentru demnitatea, credința și cultura lor, precum și pentru alte țări și popoare ale lumii”, a declarat Zaharova.

Ea a subliniat că abilitatea de a recunoaște greșelile devine din ce în ce mai puțin obișnuită în comunicarea internațională modernă.

”Această situație arată că în spatele apelurilor la dialog ale Vaticanului se află capacitatea de a conduce acest dialog și de a asculta interlocutorii. O astfel de abordare, vă pot spune acum, impune respect sincer. Credem că acest incident a fost soluționat și așteptăm cu nerăbdare să continuăm interacțiunea constructivă cu Vaticanul", a adăugat Zaharova.

ADVERTISING

Anterior, papa Francisc, într-un interviu acordat presei americane, i-a numit pe ceceni și buriați „cea mai brutală parte a trupelor ruse din Ucraina”.

Vaticanul trimite lenjerie termică în Ucraina

Pe de altă parte, Vaticanul a lansat joi o campanie de crowdfunding pentru a trimite lenjerie termică în Ucraina, cu scopul de a-i ajuta pe rezidenți să supraviețuiască iernii, în condițiile în care se confruntă cu o penurie de curent pe fondul războiului cu Rusia, scrie Reuters.

Biroul pentru acte caritabile al Vaticanului a declarat într-un comunicat că s-a asociat cu site-ul italian de crowdfunding eppela.com pentru a strânge bani pentru a cumpăra hainele.

ADVERTISING

Șeful biroului, cardinalul Konrad Krajewski, a anunţat că firmele italiene au răspuns deja la un apel anterior donând lenjerie termică.

Krajewski, un polonez stabilit la Roma și care a efectuat mai multe misiuni caritabile în Ucraina pentru papa Francisc în acest an, a declarat că va duce personal îmbrăcămintea în țară.

Papa a îndemnat oamenii miercuri să cheltuiască mai puțin pentru sărbătorile și cadourile de Crăciun din acest an și să trimită diferența ucrainenilor, pentru a-i ajuta să treacă peste foamea și frigul iernii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇