David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului

Înotătorul român David Popovici, multiplu campion european și mondial la natație, în probele de 100 și 200 de metri liber, a fost desemnat de către o prestigioasă revistă cel mai bun înotător al acestui an 2022.

Premiul a fost decernat de către revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei.

Sportivul legitimat la CS Dinamo intră într-o galerie extrem de selectă, având în vedere că ultimul câștigător la natație la masculin a fost americanul Caeleb Dressel, în 2019 și 2021.

INOT. David POPOVICI - înotătorul anului în lume! Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicație din...

Publicată de CS Dinamo Bucuresti pe Duminică, 20 noiembrie 2022

Popovici se poate lăuda cu două medalii de aur la Mondiale, două la Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi una de argint la CE de juniori. În plus, este pentru prima dată când un înotător român primeşte această distincție.

Pentru sportivul român de 18 ani urmează Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, de la mijlocul lunii decembrie. Recent, el a concurat și la Otopeni, unde a câștigat 3 medalii de aur la Naționalele în bazin scurt, la 100, 200 și 400 de metri liber.

ADVERTISING

El a doborât în acest an și recordul la 100 de metri liber, proba regină a natației mondiale, cu un 46.86 fabulos la Roma, la Campionatele Europene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇