Kremlinul spune că va continua războiul oricât de frig ar fi și exclude negocieri „publice” cu Ucraina

Kremlinul spune că va continua războiul oricât de frig ar fi și exclude negocieri „publice” cu Ucraina

Invazia Rusiei în Ucraina va continua indiferent de vreme, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, sugerând, în condiţiile în care zăpada şi temperaturile scăzute se fac simţite inclusiv la Kiev, că milioane de ucraineni trebuie să sufere de frig din cauza conducătorilor lor, pentru că aceştia refuză să negocieze.

Întrebat despre milioanele de persoane rămase fără electricitate după atacurile masive asupra Ucrainei din această săptămână şi ţinând cont că temperaturile sunt preconizate să scadă în continuare, Peskov a spus: „Operaţiunea militară specială continuă, iar continuarea ei nu depinde de condiţiile climatice şi meteorologice”, relatează CNN.

ADVERTISING

Întrebat de ce milioane de civili trebuie să sufere, neavând electricitate şi căldură, Peskov s-a referit la „lipsa de dorinţă din partea părţii ucrainene de a rezolva problemele, de a se implica în negocieri”.

Potrivit lui Peskov, autorităţile de la Kiev nu sunt dispuse să negocieze, iar în cazul în care ar fi, îşi doresc negocieri „publice”, lucru pe care Moscova nu îl vede posibil.

„Este greu să ne imaginăm negocieri publice, nu există aşa ceva. Şi cu atât mai puţin într-o astfel de situaţie”, a declarat Peskov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în repetate rânduri că Ucraina este dispusă să se angajeze în discuţii diplomatice cu ruşii.

Cu toate acestea, el a semnat un decret la începutul lunii octombrie prin care exclude orice negocieri cu omologul rus Vladimir Putin.

Acest decret a venit ca răspuns la anexarea autoproclamată de către Rusia a teritoriilor din estul Ucrainei în urma unor referendumuri pe care statele occidentale nu le recunosc ca fiind veridice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇