Ministrul Sănătăţii a anunţat când ajunge în România vaccinul pentru noile variante de Covid

Ministrul Sănătăţii a anunţat când ajunge în România vaccinul pentru noile variante de Covid

Trei milioane de doze de vaccin pentru noile variante Covid vor ajunge în România în luna noiembrie, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El a precizat că a negociat o reducere a cantităţii de vaccin care fusese contractată pentru 2022 şi pentru 2023.

Întrebat de ce va ajunge atât de târziu vaccinul în România, Alexandru Rafila a spus că a fost un proces lung de negociere.

“Ştiţi din ce cauză? Ajunge târziu în România pentru că eu am o responsabilitate faţă de banii publici. Pentru că a fost un proces lung de negociere de reducere a cantităţii pe care precedentul Guvern a contractat-o pentru anul 2022 şi 2023 şi noi în acest an trebuia să cumpărăm peste 19 milioane de doze de vaccin de la Pfizer.

ADVERTISING

Şi atunci, având deja şase milioane de doze expirate sau în curs de expirare, având frigiderele pline, m-am gândit că totuşi nişte sute de milioane de euro ar trebui să rămână pentru pacienţii din România, adulţi sau copii. Din aceste 19 milioane de doze am vândut 7,5 milioane, am negociat cu cei de la compania producătoare şi de la Comisia Europeană să reducem cantitatea restantă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că vaccinul nu vine târziu având în vedere că numărul cazurilor de Covid este mic în ţara noastră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇