Detalii despre programul 1.000 de lei pentru fiecare cetățean din Sectorul 1. Se pot achiziționa și electrocasnice

Detalii despre programul 1.000 de lei pentru fiecare cetățean din Sectorul 1. Se pot achiziționa și electrocasnice
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Primarul Clotilde Armand a anunţat că a pus în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului anticriză de 1.000 de lei pentru fiecare persoană majoră care are domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1.

Regulamentul Măsurilor Locale Anti-Criză Energetică.

"După calculele specialiştilor din Primărie, de acest tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane. Bugetul estimat este de 208 milioane lei", a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Ea a punctat că obiectivele acestor măsuri locale anticriză constau în creşterea eficienţei utilizării energiei, stimularea producerii locale de energie din surse regenerabile, creşterea gradului de conştientizare şi reducerea fenomenului de sărăcie energetică, precum şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

ADVERTISING

Primarul Sectorului 1 a precizat că tichetul valoric va putea fi folosit exclusiv pentru achiziţionarea de la operatorii economici participanţi de: echipamente, soluţii, materiale şi servicii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, îmbunătăţirea eficienţei energetice a echipamentelor, inclusiv a aparatelor electrocasnice, instalarea de surse de energie regenerabilă locale, precum şi pentru certificarea performanţei energetice a clădirilor.

"Pentru evitarea oricărui dubiu, tichetul va putea fi folosit de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuinţe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiştii administraţiei locale, prin locuinţă colectivă se înţelege 'un grup de locuinţe/apartamente având mai mulţi proprietari diferiţi, amplasate într-o singură construcţie rezidenţială (bloc, casă etc)'", a spus edilul.

ADVERTISING

Primarul a afirmat că înscrierea în program se va face prin accesarea unei aplicaţii informatice care va fi disponibilă pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand a declarat că în acest program se pot înscrie persoanele care:

  • au vârsta de minimum 18 ani împliniţi la data înscrierii în platformă
  • sunt cetăţeni români sau ai unui stat membru al Uniunii Europene și au, după caz, domiciliul în Sectorul 1, la data înscrierii sau reşedinţa în această zonă administrativ-teritorială, la data înscrierii, conform vizei de flotant aplicate cel târziu pe 1 noiembrie
  • au o carte de identitate valabilă în momentul înscrierii în platformă,
  • nu au calitatea de consilier local, primar sau viceprimar al Sectorului 1 sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv cu aceștia în momentul transmiterii solicitării de înscriere.
ADVERTISING

Potrivit edilului Sectorului 1, perioada de înscriere este de maxim şase luni calendaristice de la data intrării în vigoare a măsurilor, în limita bugetului alocat, iar carnetele de tichete vor fi expediate prin poştă sau curier la adresele de domiciliu ale participanţilor, cu semnătura de primire pe scrisoarea de transport.

Tichetul este utilizabil exclusiv de beneficiar, în baza actului de identitate, în limita valorii acestuia, în perioada de valabilitate a tichetului şi nu este transmisibil, iar măsurile se vor aplica până pe 15 noiembrie 2023.

Regulamentul pus în dezbatere publică urmează să fie supus votului Consiliului Local și dacă va fi aprobat, va intra în vigoare. Până acum, consilierii s-au exprimat majoritar împotriva propunerii primarului Clotilde Armand.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇