Presa internațională, uluită de o declarație a lui Ilie Năstase: "Susține că are surse din lumea tenisului"

Presa internațională, uluită de o declarație a lui Ilie Năstase: "Susține că are surse din lumea tenisului"

Ilie Năstase se află din nou în centrul atenției cu o declarație controversată.

Publicația ubitennis.net prezintă o declarație făcută de Ilie Năstase după apariția informației că Simona Halep a fost depistată dopată.

În interviul acordat la scurt timp după comunicatul Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), Năstase sugerează că și alți tenismeni importanți s-au trezit într-o situație similară, dar au reușit să scape datorită naționalității lor.

"Ilie Năstase a ridicat din nou sprâncene cu comentariile sale după ce a sugerat că raportarea testului antidrog eșuat al Simonei Halep ar avea la mijloc o componentă rasistă. În interviul acordat playsport.ro, Fostul tenismen, acum în vârstă de 76 de ani, a susținut că are 'surse apropiate din lumea tenisului' care spun că și alți jucători de rang înalt din circuit s-au trezit într-un caz similar cu al Simonei Halep, dar au reușit să scape datorită naționalității lor", notează sursa citată.

ADVERTISING

"Fostul nr. 1 mondial a spus că o câștigătoare multiplă de Grand Slam a fost anterior într-o situație similară cu a Simonei Halep, dar nu a fost raportat public deoarece este de origine americană", mai scrie publicația în cauză.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, vineri, că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!