Cel puţin 57 de elevi, otrăviţi la o şcoală din Mexic. E al treilea caz de acest gen

Cel puţin 57 de elevi, otrăviţi la o şcoală din Mexic. E al treilea caz de acest gen

Cel puţin 57 de elevi au fost otrăviţi, de o substanţă neidentificată, într-o şcoală rurală din statul Chiapas, din sudul Mexicului.

Otrăvirea a fost a treia care are loc în şcolile din Chiapas în ultimele două săptămâni, speriind elevii şi stârnind indignarea părinţilor, potrivit Reuters.

Institutul mexican de securitate socială a declarat că 57 de elevi din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un băiat într-o stare „delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul nu erau în pericol.

ADVERTISING

Autorităţile nu au speculat cu privire la o cauză, dar unii părinţi cred că elevii au fost expuşi la apă sau alimente contaminate.

Procuratura de stat a anunţat că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieşit toate negative pentru droguri, după ce au circulat în presa locală şi pe reţelele de socializare informaţii cum că elevii ar fi fost testaţi pozitiv pentru cocaină.

Un bărbat povesteşte pe reţele că fiica lui a fost otrăvită şi testată pozitiv pentru cocaină într-un laborator privat, împreună cu alţi studenţi. Procuratura de stat va continua să testeze elevii, dar nu a răspuns la întrebările despre evenimentele anterioare de otrăvire.

Din 23 septembrie, presa locală a raportat două cazuri anterioare de otrăvire în masă în oraşul Tapachula, care au afectat zeci de elevi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇