Cele mai ciudate moduri în care britanicii își arată respectul pentru regină: Scannerele nu scot sunete şi s-a închis ... suportul de biciclete

Cele mai ciudate moduri în care britanicii își arată respectul pentru regină: Scannerele nu scot sunete şi s-a închis ... suportul de biciclete

E doliu național în Marea Britanie și sute de mii de oameni s-au strâns la Palatul Buckingham și la castelele Balmoral și Windsor pentru a-i aduce un omagiu reginei. Meciurile de fotbal au fost suspendate, iar gala premiilor naționale de televiziune a fost anulată.

Luni, 19 septembrie, ziua înmormântării fostei suverane, va fi zi liberă, astfel că școlile și activitatea mai multor companii și instituții vor fi închise. Au apărut, însă, și câteva moduri bine intenționate, dar ciudate de a-i aduce un omagiu reginei, remarcă The Independent.

Scannerele nu scot sunete

Un client a observat sâmbătă, într-un magazin al lanțului Morrisons, o coadă mai lentă decât de obicei la casa de self-service. El a scris pe Reddit că și-a dat repede seama care era motivul: oamenii nu reușeau să-și scaneze produsele, fiindcă sunetul de confirmare al aparatului, acel "bip" obișnuit de la casa de marcat, fusese dezactivat.

ADVERTISING

Conducerea lanțului de magazine a decis să renunțe la toate zgomotele din magazin - muzică, anunțuri și bipuri.

Într-un mesaj postat pe Twitter, cineva care a spus că lucrează la Morrisons a explicat că, la o oră după anunțul decesului reginei, conducerea centrală a dispus oprirea muzicii de fundal din toate magazinele și deconectarea fizică a boxelor.

Suportul de biciclete închis

Consiliul local din Norwich a pus un mesaj pe un suport de biciclete, avertizând că dispozitivul nu va putea fi folosit timp de aproape două săptămâni.

În acest interval, bicicletele lăsate în suport vor fi ridicate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Avertisment prealabil. Perioadă de doliu. Acest suport de biciclete va fi închis de vineri 9 septembrie până luni 21 septembrie. Dacă vă lăsați bicicleta aici, aceasta ar putea fi ridicată. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient", scrie pe afiș.

Un purtător de cuvânt al instituției a declarat că măsura a fost luată întrucât suportul de biciclete e amplasat într-un loc în care se depun flori în semn de omagiu pentru regină. "Afișul este postat pentru a ne asigura că florile pe care oamenii le lasă ca omagiu pentru regină nu sunt distruse de persoanele care vin să-și ia bicicletele", a transmis el.

ADVERTISING

Acesta a adăugat că un dispozitiv similar de lângă sediul primăriei a fost, de asemenea, închis, dar celelalte suporturi din oraș sunt disponibile în continuare.

"Pentru a evita orice neînțelegere, am înlocuit mesajele cu unele care explică lucrurile mai clar", a precizat oficialul.

Mai puține informații meteo

La o zi de la moartea reginei, serviciul public de meteorologie a anunțat că își va limita postările pe social media la prognoze și alerte meteo.

"Suntem întristați de moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Gândurile noastre sunt alături de familia sa și de toți cei afectați de acestă veste. În semn de respect, în această perioadă de doliu național vom posta doar prognozele zilnice și alerte meteo", a transmis Met Office pe Twitter.

Într-un mesaj ulterior, serviciul de meteorologie a explicat că va înceta să posteze pe Twitter orice tip de conținut care nu este esențial: "Se impune ca în această perioadă tristă să oprim orice conținut non-operațional în afara prognozelor și alertelor, pentru a ne asigura că publicul se poate concentra pe orice tip de vreme cu potențial impact în acest interval. Cerem scuze pentru orice confuzie."

Explicația nu a împiedicat, însă, valul de reacții negative pe rețeaua de socializare, mulți întrebându-se ce legătură au postările despre vreme cu respectul pentru regină.

Fără muzicanți la metrou

Conducerea metroului londonez este criticată de artiștii britanici după ce a decis interzicerea cântatului în rețeaua de transport subteran timp de zece zile.

Scriitorul Philip Pullman, autorul seriei de volume "Materiile întunecate", se numără printre cei care contestă această măsură. "Ce spirit mizerabil și răutăcios dezvăluie treaba asta", a scris el pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al companiei care operează metroul londonez a explicat: "În perioada de doliu național am luat decizia de a opri cântatul în rețeaua noastră și îl vom permite din nou după aceea".

Petițiile sunt suspendate

Site-urile pentru petiții ale Guvernului și Parlamentului au fost suspendate pe termen nedeterminat. Astfel, cetățenii nu mai pot posta noi petiții și nici nu le mai pot semna pe cele deschise până acum.

Cei care accesează site-urile sunt întâmpinați de o bară mare, de culoare neagră, plasată deasupra paginii, cu următorul anunț: "Ca urmare a tristului anunț al trecerii în neființă a Majestății Sale Regina, petiționarea a fost oprită pe termen nedeterminat. Vă rugăm să reveniți mai târziu pentru noi informații."

Fără date statistice

Biroul național de statistică (ONS) este un departament al guvernului britanic care publică periodic numeroase date utile.

De obicei, ONS difuzează date statistice detaliate pe numeroase teme, inclusiv infecțiile cu Covid și decesele provocate, rata șomajului și costul vieții.

Biroul și-a închis vineri activitatea de comunicare, lucru neobișnuit, chiar și numai pentru o zi.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇