Veste proastă pentru naționala României, care ar putea juca fără Nicușor Stanciu în ultimele jocuri de Nations League

Veste proastă pentru naționala României, care ar putea juca fără Nicușor Stanciu în ultimele jocuri de Nations League

Naționala României ar putea juca ultimele două meciuri de Nations League fără cel mai în formă stranier român, Nicușor Stanciu, fotbalist în China, la Wuhan Three Towns.

La 29 de ani, Stanciu are un debut de sezon fabulos în China, cu șapte goluri marcate, plus opt pase de gol. Este fără îndoială un jucător în formă, pe care Edi Iordănescu s-ar fi bazat la meciurile cu Finlanda și Bosnia, din 23 și 26 septembrie, ultimele două etape practic de Liga Națiunilor.

Marea problemă cu convocarea lui Stanciu este acum focarul de coronavirus cu care China se confruntă din nou, ceea ce face regulile foarte stricte. Dacă el va veni în România pentru convocare, la revenirea în China, Stanciu ar trebui să petreacă 14 zile în carantină, lucru deloc pe placul conducerii lui Wuhan.

ADVERTISING

Lotul preliminar al României pentru meciurile din Liga Națiunilor

"Covidul este tot la cote alarmante şi măsurile sunt foarte dure şi restrictive. Carantina în China este tot de 14 zile, nu există niciun fel de excepţii. Asta ar însemna că la întoarcerea în Asia fotbalistul nostru să fie izolat timp de două săptămâni. Dar, probabil, staff-ul tehnic al naţionalei a luat legătura cu el, Edi Iordănescu ştie care sunt condiţiile acolo.

Urmăresc campionatul Chinei şi, cu siguranţă, prima reprezentativă are nevoie de Nicolae Stanciu. E un jucător în formă, care dă goluri, care are evoluţii bune. Am avea mare nevoie de el să ne ajute în aceste două meciuri”, a fost declarația făcută de Florin Pîrvu, un fotbalist român ajuns în China acum 25 de ani, acum antrenor, fost manager la Henan Jianye până anul trecut, pentru televiziunea PrimaSport.

ADVERTISING

Stanciu apare pe lista convocărilor preliminare anunțate de Edi Iordănescu pentru cele două partide de mai sus amintite.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!