Un secretar de stat spune că sunt cel puţin 8 milioane de români în afara graniţelor, deși cifrele oficiale arată mult mai puțin

Un secretar de stat spune că sunt cel puţin 8 milioane de români în afara graniţelor, deși cifrele oficiale arată mult mai puțin

Desi datele oficiale arata ca 5,7 milioane de români se află în afara granițelor țării, secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu, spune că de fapt sunt peste 8 milioane.

Potrivit acestuia, jumătate de milion se află doar în Franța, cu toate că datele oficialilor de la Paris arată cifre mult mai mici.

"Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă, avem cel puţin 8 milioane.

ADVERTISING

Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi - 106.000 de români, în cifrele oficiale. Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 - 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi", a menţionat Florin Cârciu.

El a mai spus că Guvernul României va găsi soluții pentru a aduce o parte din ei înapoi în țară, dar nu a precizat care sunt aceste soluții și nici când vor fi ele implementate.

Populaţia după domiciliu în România a fost de 21,98 milioane de persoane, la 1 ianuarie 2022, în scădere faţă de 1 ianuarie 2021, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Însă mulţi dintre aceşti oameni au plecat din ţară, deşi mai figurează încă aici doar cu cartea de identitate.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇