Totul s-a scumpit în Rusia, doar „produsele patriotice” sunt ieftine, inclusiv pasca ornată cu „Z” (Foto)

Totul s-a scumpit în Rusia, doar „produsele patriotice” sunt ieftine, inclusiv pasca ornată cu „Z” (Foto)

Cu inflație record și sugrumati de sancțiuni, rușii încep să simtă tot mai adânc în buzunare efectele războiului.

Însă au început să apară produse patriotice, cu litera „Z”, care sunt mult mai ieftine, rușii fiind astfel încurajați să-și arate susținerea față de „operațiunea militară specială”.

În orașul Șadrinsk din regiunea Kurgan, supermarketul Chaika a pus pe rafturi o pască specială ornată cu litera „Z”, simbolul invaziei Rusiei în Ucraina.

O astfel de prajitură costă 190 de ruble bucata, mult mai ieftină decât cele tradiționale de Paște, ornate cu iepuri sau ouă, care costă în jur de 470 de ruble.

pasca-z-rusia

Proprietarul supermaketului Chaika Anatoli Pedoșenko a declarat pentru Ria Novosti că nu își dorește să facă profit, ci doar să-si arate solidaritatea cu soldații ruși.

ADVERTISING

El susține că „și în timpul Primului Război Mondial, de Paște, oamenii obișnuiau să decoreze pasca sau ouăle cu diverse simboluri militare”.

Nexta publică, dintr-un alt colț al Rusiei, imagini cu acadelele sub formă de „Z”, de asemenea, la reducere, pentru a încuraja vânzarea.

La finalul săptămânii trecute inflația ajunsese la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 20 de ani în Rusia, volatilitatea rublei provocând creşterea preţurilor pe fondul sancţiunilor occidentale fără precedent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preţurile tuturor produselor, de la legume şi zahăr la haine şi smartphone-uri, au crescut brusc în ultimele săptămâni, după ce Rusia a început, pe 24 februarie, ceea ce numeşte ”o operaţiune militară specială” în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇