O bandă de moldoveni lua câte 8.000 de euro de persoană, ca să ducă ilegal migranţi în UE, prin România

O bandă de moldoveni lua câte 8.000 de euro de persoană, ca să ducă ilegal migranţi  în UE, prin România

Autorităţile judiciare române şi cele din Republica Moldova au destructurat o grupare infracţională formată din cetăţeni moldoveni, care se ocupa cu traficul de migranţi din Asia către Austria şi Germania, intrând fraudulos în Uniunea Europeană prin România.

În România au fost identificate 16 transporturi, fiind depistaţi aproximativ 100 de migranţi, pe care grupul ar fi intenţionat să îi treacă fraudulos frontiera de stat.

Pentru fiecare persoană traficanţii primeau între 5.000 şi 8.000 de euro.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de Poliţia Română, activitatea infracţională a moldovenilor a început în vara anului trecut.

ADVERTISING

„Gruparea infracţională ar fi acţionat pe teritoriul României, prin facilitarea trecerii frauduloase a frontierei României cu Ungaria şi Bulgaria, a grupurilor ilegale de migranţi, prin transportul acestora în autoutilitare modificate, cu compartimente special amenajate pentru disimularea lor, destinaţia fiind Austria şi Germania.

Migranţii ar fi fost traficaţi în grupuri mici, de 6-10 persoane, preţul pentru activitatea de traficare fiind de 5.000 - 8.000 de euro de persoană (în funcţie de distanţa parcursă şi segmentul de călătorie oferit)”, se arată în comunicatul IGPR.

ADVERTISING

Transporturile ilegale de migranţi se făceau cu autoutilitare în care erau îmbarcate şi alte persoane, a căror prezenţă în mijloacele de transport avea rolul de a induce în eroare organele de control, prin simularea unor transporturi normale de persoane şi marfă.

Autoutilitarele cu migranţi erau precedate în trafic de autoturisme de mici dimensiuni, utilizate ca antemergător, ai căror şoferi îi anunţau pe cei ai autoutilitarelor dacă sunt controale în trafic sau dacă se fac verificări amănunţite în punctele de trecere a frontierei de stat a României.

ADVERTISING

Cu banii obţinuţi, moldovenii îşi cumpărau autoturisme de lux şi imobile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇