Defecțiune la metrou, la oră de vârf. Pompierii au ghidat călătorii prin tunel, ca să iasă la suprafaţă

Defecțiune la metrou, la oră de vârf. Pompierii au ghidat călătorii prin tunel, ca să iasă la suprafaţă

O defecțiune la un tren de metrou a avut loc, marți dimineața, pe Magistrala 4, la o oră de vârf.

Potrivit Metrorex, defecțiunea s-a produs la ora 7:51, între staţiile de metrou Grivita și Basarab.

„Călătorii aflați în tren (276 de persoane, potrivit ISU-B-IF -n.red.) au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei”, a anunțat Metrorex.

UPDATE Călătorii au fost conduși, pe o distanță de circa 100 de metri, prin tunel, de către personalul ISU B-IF, până la stația Basarab. La acest moment, evacuarea călătorilor s-a încheiat.

ISU-1
Foto: ISU B-IF

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă. Călătorii care vin dinspre Străulești și coboară spre Gara de Nord - Barasab au precizat pentru Spotmedia.ro că circulația se desfășoră, într-adevăr cu dificultate, cu transbordare.

ADVERTISING

Metrorex a transmis că echipele sale fac demersuri pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea traficului în condiții normale pe ambele fire.

„După debarcarea trenului, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea. Trenul defect urmează să fie retras la depou și verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului și a remedierii. Până la rezolvarea situației, circulația trenurilor de metrou se desfășoara în sistem pendulă”, a transmis Metrorex.

A fost deja trimis un alt tren pe M4 care îl tractează pe cel defect.

ADVERTISING

Reamintim că pe magistrala M4 circulă doar trenuri IVA, construite la Arad, începând 1990. Sunt cele mai vechi vagoane care circulă în rețeaua de metrou a Bucureștiului. De asemenea, sunt cele mai murdare, în condițiile în care Metrorex nu reușește să le asigure paza, iar pasionații de grafitti le acoperă frecvent cu modele realizate cu spary-ul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇