65 de morminte de regi britanici au fost identificate. Apar noi indicii despre epoca legendarului Arthur

65 de morminte de regi britanici au fost identificate. Apar noi indicii despre epoca legendarului Arthur

Arheologii au descoperit mormintele unor regi britanici, dar și ale altor personalități de rang înalt din epoca asociată cu legenda regelui Arthur.

Descoperirea celor 65 de morminte reprezintă un progres major în înțelegerea societății din „Evul Întunecat’’. De asemenea, ar putea pune într-o nouă lumină geografia politică a Marii Britanii post-romane.

Arheologii au anunțat că au fost identificate 20 de complexe funerare regale, fiecare conținând până la cinci morminte, alte 11 complexe funerare fiind în curs de examinare. Acestea par să dateze din secolele al V-lea și al VI-lea d.Hr., scrie The Independent.

ADVERTISING

În perioada menționată, estul și sudul Angliei au fost împărțite în zeci de regate mici, după prăbușirea Britaniei romane. Acestea erau conduse de regi anglo-saxoni, unii de origine germanică. În vest și în nord, au apărut dinastii regale post-romane de origine celtică, autohtonă sau irlandeză.

Mormintele au fost descoperite de-a lungul mai multor decenii, dar arheologii nu și-au dat seama de statutul lor regal până recent. În plus, numele persoanelor înmormântate încă reprezintă un mister.

Printre cele mai importante se numără cele identificate în Caernarfon și Anglesey, în nordul Țării Galilor, și în faimosul sit de la Tintagel din Cornwall, care este asociat cu legendarul rege Arthur.

ADVERTISING

Înainte de acest studiu, publicat în Journal of the Royal Society of Antiquaries of Ireland, a fost identificată o singură înmormântare post-romană a unui monarh britanic autohton din Evul Mediu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇