Rusia anunță purificarea țării de trădători. Redeschide Putin Gulagul?

Rusia anunță purificarea țării de trădători. Redeschide Putin Gulagul?

Conflictul din Ucraina dezvăluie cine sunt „trădătorii” în Rusia şi permite o „purificare” a ţării, a declarat joi Kremlinul, revenind asupra unor afirmaţii foarte dure făcute cu o zi în urmă de preşedintele Vladimir Putin.

„În astfel de situaţii, mulţi oameni se arată a fi trădători şi pleacă ei înşişi din viaţa noastră. Unii demisionează, alţii părăsesc ţara. Este o purificare. Alţii încalcă legea şi sunt pedepsiţi pe baza legii”, a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Un număr nedeterminat, dar important de ruşi au părăsit Rusia în ultimele trei săptămâni din cauza înăspririi controlului de către Moscova de la începutul invaziei din Ucraina la 24 februarie, transmite Agerpres.

„Însă mulţi oameni vor cu adevărat să îl susţină pe preşedintele nostru. Este o majoritate zdrobitoare”, a spus el.

ADVERTISING

Agitație mare la Moscova!

Pe fondul acestor declarații, trei surse independente raportează că generalul rus Roman Gavrilov a fost reținut de FSB. El este adjunctul șefului Rosgvardia, Garda Națională a Rusiei, care a suferit pierderi uriașe în Ucraina.

Gavrilov mai lucrase anterior în FSO, serviciul de securitate al lui Putin, informează jurnalistul Christo Grozev, directorul executiv al portalului de investigații Bellingcat. Ultimele informații arată că generalul ar fi fost plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Putin era în relații foarte bune cu Rosgvardia și cu șeful acestui corp de armată pentru operațiuni interne, generalul Viktor Zolotov, până la eșecurile înregistrate în Ucraina. De asemenea, cecenii lui Kadîrov operează ca parte a Rosgvardia, potrivit lui Anders Åslund, expert în Rusia, Ucraina și estul Europei.

În același timp, cel puțin opt avioane de pasageri ale Escadrilei Speciale de Aviație a Rusiei s-au ridicat simultan de la sol și par să fi fost trimise pentru a aduce mai multe persoane la Moscova, din mai multe zone ale Rusiei, inclusiv din Novosibirsk, cel mai mare oraș din Siberia.

ADVERTISING

Mai devreme, avionul care îl ducea pe ministrul Serghei Lavrov la Beijing s-a întors de la jumătatea drumului, a făcut escală la Novosibirsk, apoi s-a întors la Moscova.

Tot astăzi Kremlinul anunța că războiul din Ucraina dezvăluie cine sunt „trădătorii” în Rusia şi permite o „purificare” a ţării, revenind asupra unor afirmaţii foarte dure făcute cu o zi în urmă de preşedintele Vladimir Putin.

Putin a vorbit despre coloana a cincea

Într-un discurs ofensiv susţinut în faţa guvernului său şi transmis la televiziune, preşedintele Vladimir Putin şi-a apărat cu fermitate miercuri operaţiunea militară din Ucraina şi a comparat Occidentul şi sancţiunile acestuia împotriva Rusiei cu acţiunile naziştilor în Al Doilea Război Mondial.

Potrivit liderului de la Kremlin, „imperiul minciunilor” constituit de ţările, media şi reţelele sociale occidentale vrea să se bazeze „pe o coloană a cincea de trădători naţionali” pentru a-şi atinge obiectivele lor anti-ruseşti.

Fiecare popor, şi în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să recunoască canaliile şi trădătorii şi să-i scuipe cum scupi o muscă ce ţi-a intrat în gură”, a avertizat Putin.

„Sunt sigur că o astfel de autopurificare reală şi necesară a societăţii nu va face decât să ne întărească ţara”, a mai spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇