Elina Svitolina s-a răzgândit și va juca împotriva unei rusoaice: "Toate cerințele mele au fost îndeplinite"

Elina Svitolina s-a răzgândit și va juca împotriva unei rusoaice: "Toate cerințele mele au fost îndeplinite"

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina s-a răzgândit la o zi după ce a anunțat că se retrage din turneul de la Monterrey deoarece nu vrea să întâlnească o sportivă din Rusia.

Astfel, Svitolina va juca și o va întâlni în primul tur pe rusoaica Anastasia Potapova.

Ea spune că a luat această decizie deoarece organizatorii i-au transmis că în timpul partidei nu va fi afișat niciun steag al Rusiei.

"Toate cerințele mele au fost îndeplinite. Personalul responsabil de organizarea partidei a confirmat că steagurile și celelalte simboluri care indică Rusia vor fi înlăturate în timpul confruntării", a spus Svitolina.

ADVERTISING

Luni seara, Svitolina declarase că se retrage din turneul de la Monterrey.

"Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Întrucât noi, sportivii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul.

Astfel, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei tenismene din Rusia sau Belarus până când nu vor fi luate măsurile necesare.

ADVERTISING

Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care cu curaj au luat atitudine împotriva războiului. Sprijinul lor este esențial", a scris Svitolina pe rețelele de socializare.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!