Mai multe microbuze ale DSU vor transporta refugiați din Vama Siret. O a doua tabără mobilă va fi amplasată

Mai multe microbuze ale DSU vor transporta refugiați din Vama Siret. O a doua tabără mobilă va fi amplasată

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat, duminică, că 16 microbuze aparţinând inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din mai multe judeţe au ajuns, duminică, în Vama Siret din judeţul Suceava.

O parte dintre acestea vor transporta cetăţenii ucraineni către destinaţiile dorite.

Totodată, este în curs de operaţionalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetăţenilor sosiţi din zona de conflict.

"16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş, Neamţ şi Sibiu au ajuns în Vama Siret din judeţul Suceava. Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetăţenilor ucraineni către destinaţiile dorite, iar trei au fost direcţionate către tabăra mobilă, devenită complet operaţională, încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa", se arată în comunicatul citat.

ADVERTISING

Pentru gestionarea cu eficienţă a potenţialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparţinând ISU Constanţa va fi trimisă în judeţul Tulcea, la vama Isaccea.

DSU mai informează că 23 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dâmboviţa se vor deplasa în sprijinul colegilor şi autorităţilor sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă şi generator.

"Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor specifice şi pentru a răspunde cu eficienţă solicitărilor din dinamica unităţilor, în judeţele Suceava, Dâmboviţa şi Tulcea a fost crescută capacitatea operaţională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber", indică sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇