Digitalizarea în Sectorul 1. Cetățenii pot să achite parcarea online, deși nu există sistem informatic propriu

Digitalizarea în Sectorul 1. Cetățenii pot să achite parcarea online, deși nu există sistem informatic propriu

Chiar dacă nu și-a creat încă un sistem propriu care să le permită cetățenilor să își achite online dările locale, Primăria Sectorului 1 spune că a încurajat digitalizarea prin intermediul unei platforme care permite rezervarea online a locurilor de parcare de reședință.

Iată cum i-a stimulat această platformă pe cetățeni să facă plăți pe internet.

Primăria condusă de Clotilde Armand a transmis, la solicitarea SpotMedia.ro, că locuitorii Sectorului 1 își pot achita taxele și impozitele locale online doar dacă apelează la platforma ghișeul.ro.

ADVERTISING

Numărul bucureștenilor din sector care și-au achitat dările online, pe această platformă accesibilă la nivel național, a crescut cu peste 38% în ultimul an, de la 36.127 de persoane (în 2020), la 50.066 de persoane (în 2021).

Mai jos regăsiți lista taxelor și impozitelor pe care locuitorii Sectorului 1 și antreprenorii care au firmele în acest sector le pot achita online:

taxe-de-achitat-online-in-Sectorul-1

Primăria Sectorului 1 a menționat că intenționează să dezvolte și alte modalități de plată online pentru cetățeni și antreprenori, în afară de ghișeul.ro.

ADVERTISING

Instituția nu a menționat, însă, nici despre ce instrumente ar fi vorba și nici când le va pune la dispoziția contribuabililor.

În schimb, administrația locală condusă de Clotilde Armand a transmis pentru SpotMedia.ro că, în cursul anului trecut, a implementat Sistemul Informatic pentru Parcările de Reședință (SIPR) și a stimulat plata online a taxei de parcare.

„Cetățenii Sectorului 1 pot reînnoi online contractul de închiriere loc de parcare de reședință prin accesarea adresei electronice https://parcari.adp-sector1.ro/ a Sistemului Informatic pentru Parcările de Reședință (SIPR), iar taxa aferentă se achită prin platforma www.ghiseul.ro . Menționăm faptul că în anul 2020 taxa pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință s-a achitat la sediul instituției din Bulevardul Poligrafiei nr.4.

ADVERTISING

În anul 2021, datorită implementării Sistemului Informatic pentru Parcările de Reședință (SIPR), un număr de 6.363 cetățeni au achitat taxa online, cuantumul încasărilor fiind de 589.077 lei”, ne-a transmis Primăria Sectorului 1.

Potrivit datelor comunicate anterior, dintre toate primăriile de sector, cea condusă de Clotilde Armand are cele mai puține locuri de parcare de reședință în gestiune. Este vorba de aproape 10.100 de locuri de parcare, comparativ cu peste 72.000 în Sectorul 3 și pest 46.000, în Sectorul 6.

Ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetățenii care închiriază loc de parcare de reședință în Sectorul 1 și-au achitat taxa online, în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇