Rusia susține că alte zece convoaie de soldaţi au părăsit azi Crimeea, Occidentul spune că minte

Rusia susține că alte zece convoaie de soldaţi au părăsit azi Crimeea, Occidentul spune că minte

Circa zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit joi Crimeea, după încheierea manevrelor, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Nu se precizează unde anume au fost relocate respectivele convoaie, notează Reuters.

Rusia a afirmat mai devreme săptămâna aceasta că unele dintre unităţile sale şi-au încheiat participarea la exerciţii militare în zone adiacente Ucrainei şi se întorc la bazele lor.

În schimb, un înalt oficial al Casei Albe a declarat presei miercuri sub protecţia anonimatului, dimpotrivă, că Rusia şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu până la "7.000 de soldaţi", dintre care unii au sosit miercuri.

ADVERTISING

"Ruşii au anunţat că îşi retrag trupele de la graniţa cu Ucraina (…). Acum ştim că este fals. De fapt, avem acum confirmat că în ultimele zile Rusia şi-a mărit prezenţa de-a lungul graniţei sale cu Ucraina cu până la 7.000 de soldaţi, dintre care unii au sosit astăzi", a declarat presei un înalt oficial al Casei Albe, sub protecţia anonimatului, citat de AFP.

La rândul său, şeful serviciului de informaţii al apărării din Marea Britanie a declarat că Rusia continuă să îşi consolideze capacităţile militare la graniţa cu Ucraina, transmite Reuters.

ADVERTISING

"Nu am văzut dovezi că Rusia şi-a retras forţele de la graniţele Ucrainei", a declarat Jim Hockenhull, într-o declaraţie publică.

Armata rusă a anunțat marți primele retrageri de trupe de la granița cu Ucraina, iar Kremlinul a susținut că este deschis la negocieri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇