Un cuplu din New York a ajuns după gratii după ce a furat criptomonede în valoare de 3,6 miliarde de dolari

Un cuplu din New York a ajuns după gratii după ce a furat criptomonede în valoare de 3,6 miliarde de dolari

Un cuplu din New York a fost arestat și acuzat că a conspirat pentru a spăla criptomonede furate.

Oamenii legii au confiscat 3,6 miliarde de dolari din aceste fonduri, iar procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco, a spus că este „cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată”, scrie CNN.

Ilya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, și soția sa, Heather Morgan, de 31 de ani, sunt acuzați că au încercat să spele active digitale furate într-un atac cibernetic împotriva platformei de tranzacţionare Bitfinex în 2016.

ADVERTISING

Această acțiune marchează o victorie pentru forțele de ordine din SUA, pe fondul unui număr mare de furturi de la platformele de criptomonede.

Hackerii au furat în ultimii ani sute de milioane de dolari prin atacuri asupra schimburilor de monede virtuale.

Lichtenstein și Morgan sunt acuzați de conspirație pentru spălarea banilor, infracțiune care se sancționează cu până la 20 de ani de închisoare, și de conspirație pentru fraudarea SUA, unde riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit oficialilor Justiției.

ADVERTISING

Pe măsură ce numărul de atacuri ransomware a crescut, oamenii legii au inițiat tot mai multe acțiuni pentru identificarea hackerilor.

„Chiar și atunci când sunt utilizate tehnici sofisticate de spălare a banilor, forțele de ordine reușesc într-un final să identifice persoanele implicate”, a declarat pentru CNN Tom Robinson, cofondatorul companiei de analiză a criptomonedei Elliptic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇