Atenție, șoferi! Ninge abundent în mai multe județe și se circulă greu, inclusiv pe DN 1. Transalpina s-a redeschis (Video)

Atenție, șoferi! Ninge abundent în mai multe județe și se circulă greu, inclusiv pe DN 1. Transalpina s-a redeschis (Video)

Ninge abundent, marți dimineață, în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea, unde se acţionează pentru deszăpezire, avertizează centrul Infotrafic.

”Se circulă în condiţii de iarnă, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare abundentă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna)”, a transmis, marţi dimineaţă, Centrul Infotrafic.

De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă, fără restricţii de trafic şi cu ninsoare slabă, în judeţele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepţia DN 1).

ADVERTISING

”Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale”, a mai transmis Infotrafic.

Circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Novaci, s-a redeschis, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastrcturii Rutiere.

”Începând cu ora 10:00, s-a reluat circulaţia pe sectorul de drum Rânca şi Novaci de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 t, cu menţiunea că până la intrare în Rânca, între km 25-km 30, se va circula în coloană, utilajele de deszăpezire acţionând pentru a face posibilă tranzitarea zonei în regim de siguranţă”, a anunţat CNAIR.

Viscol puternic pe DN 67C, între Novaci și Rânca. Utilajele de deszăpezire întâmpină dificultăți să intervină pentru deschiderea drumului.

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Luni, 7 februarie 2022

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina.

ADVERTISING

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai precizat poliţiştii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇