Modelul în miniatură al grajdului lui Banksy, vândut la licitaţie în două minute, pentru o sumă uriașă

Modelul în miniatură al grajdului lui Banksy, vândut la licitaţie în două minute, pentru o sumă uriașă

Un grajd în miniatură al artistului stradal Banksy a fost vândut pentru mai mult de 1 milion de lire sterline la licitaţia organizată de Anderson & Garland, scrie BBC.

Clădirea minusculă din paie a apărut într-un sat model din Great Yarmouth, Norfolk, în timpul expoziţiei Great British Spraycation de Banksy. 

A existat un interes din toată lumea pentru licitaţia de la Newcastle şi a fost vândut unui ofertant prin telefon în mai puţin de două minute.

Lucrarea a fost scoasă la vânzare de proprietarii satului model, care au înlocuit-o cu o replică de teamă că originalul ar putea fi furat.

ADVERTISING

Preţul adjudecat pentru opera de artă a fost de 800.000 de lire sterline, dar odată cu adăugarea comisionului şi a onorariului artistului, preţul a ajuns la peste 1 milion de lire sterline.

Grajdul, care prezintă un şoarece şi cuvintele „Go Big Or Go Home” mâzgălite pe lateral, a apărut în satul model pe 6 august. A trecut neobservat timp de două zile până când un vizitator l-a zărit, iar ulterior a fost confirmat al lui Banksy de către Pest Control, care autentifică lucrările artistului.

Join us tomorrow at approximately 12:15pm to see Banksy: The Merrivale Stable, go up for auction as part of the Modern...

Publicată de Anderson & Garland - auctioneers since 1840 pe Miercuri, 26 ianuarie 2022

Obiectul a fost împrumut Muzeului din Peterborough pentru o expoziţie de artă urbană şi a adus un număr record de vizitatori în săptămâna de după Crăciun. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇