Crucea Roşie a fost atacată de hackeri. Peste o jumătate de milion de persoane sunt în pericol

Crucea Roşie a fost atacată de hackeri. Peste o jumătate de milion de persoane sunt în pericol

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat că a fost victima unui vast atac cibernetic în care hackerii au furat datele personale a 515.000 de persoane extrem de vunerabile – inclusiv unele care au fugit din calea unor conflicte şi deţinuţi.

”Acest atac cibernetic pune şi mai mult în pericol persoane vulnerabile, care au deja nevoie de servicii umanitare”, a anunţat, într-un comunicat, directorul general al CICR Robert Mardini, relatează AFP.

Atacul a fost descoperit săptămâna aceasta de către organizaţia cu sediul la Geneva, în Elveţia.

ADVERTISING

Crucea Roşie precizează că nu are indicii imediat despre autorii atacului cbernetic, care a vizat o societate externă din Elveţia, cu care CICR a încheiat contracte în vederea stocării de date.

”În pofida faptului că nu ştim cine se face vinovat de acest atac şi nici de ce a fost comis, adresăm acest apel. Acţunile voastre ar putea cauza şi mai mult rău şi durere celor care au îndurat deja suferinţe de nespus”, subliniază Robert Mardini.

”Nu împărtăşiţi, nu vindeţi, nu divulgaţi şi nu folosiţi aceste date în vreun fel”, cere el.

ADVERTISING

Potrivit CICR, nimic nu arată, pentru moment, că informaţiile compromise au fost divulgate.

Acest atac cibernetic ”a compromis date personale şi informaţii confidenţiale cu privire la peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, inclusiv persoane despărţite de familia lor în cadrul unor conflicte, migraţiei şi unor catastrofe, persoane dispărute şi familile lor şi persoane aflate în detenţie”.

Aceste date provin de la cel puţin 60 de societăţi naţionale ale Crucii Roşii şi Semilunei Roşii din întreaga lume.

ADVERTISING

”Atacarea datelor unor persoane care sunt date dispărute face angoasa şi suferinţa familiilor lor şi mai dificile de suportat”, subliniază Robert Mardini.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇