Gică Popescu propune o măsură radicală la echipa națională: Discursul manifest al fostului căpitan al tricolorilor

Gică Popescu propune o măsură radicală la echipa națională: Discursul manifest al fostului căpitan al tricolorilor

Gică Popescu se arată alertat de situația în care se află echipa națională a României și propune o măsură radicală.

Fostul căpitan al Barcelonei spune că România are în continuare jucători valoroși, dar că nu sunt promovați.

Astfel, Popescu a propus că toți jucătorii în vârstă să nu mai fie convocați și să fie promovați cei care au reprezentat România la EURO U21 din 2019, când naționala de tineret a ajuns în semifinale.

"Nu se poate în zece ani să ai 5 calificări și după aia să dispari. Băi, noi ce eram? Nu eram tot români? Eram extratereștri? Nu eram crescuți tot aici, nu aveam același ADN? Ăștia nu au ADN, copiii ăștia? La Under 21 s-au bătut de la egal la egal. Peste 2-3-4 ani, cei care au jucat cu ai noștri la Under 21 vor fi la naționala mare, că nu sunt alții.

ADVERTISING

Materie primă este, sigur este! Important este ce facem cu ea. Ne pricepem? Ce facem, aducem jucători care astăzi sunt în formă indiferent de vârsta lor să avem rezultate azi sau iau un nucleu de jucători și mergem pe el, că și așa pierdem calificările. Noi am pierdut 5 calificări și aducem aceeași jucători. Gata, mă, înseamnă că jucătorii nu sunt performeri. Stăm de 5-7 ani de zile cu aceeași jucători și nu facem performanță. Bagă-i, mă, pe ăștia tineri, că ăștia au triumfat la tineret. Mă, oricum cu voi pierd și nu mă calific, atunci îi iau pe ăștia tineri că au demonstrat", a spus Gică Popescu pentru Telekom Sport.

ADVERTISING

Naționala României a ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2022 după ce nu a fost în stare să învingă Islanda pe teren propriu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!