Cluburile din Liga 1 pot primi bani de la Guvern pentru academiile de juniori: „Statul va investi! Îi vom finanța”

Cluburile din Liga 1 pot primi bani de la Guvern pentru academiile de juniori: „Statul va investi! Îi vom finanța”

Echipe precum Viitorul, FCSB sau Dinamo au primit o veste excelentă din partea lui Carol Eduard Novak, ministrul Sporturilor.

Grupările amintite mai sus, dar nu numai, pot primi finanțare de la bugetul de stat, în 2022. Novak, multiplu campion paralimpic, a anunțat faptul că Guvernul va finanța cluburile care au academii de copii și juniori.

Singura condiție este ca acelea care îndeplinesc criteriile să depună documentația necesară.

Așadar, trupe de Liga 1 precum FCSB, CFR Cluj, Dinamo, Farul sau Universitatea Craiova vor putea primi o sumă de bani importantă în anul calendaristic următor.

ADVERTISING

Conform anunțului făcut de Novak, cluburile vor primi de la Guvern, prin intermediul FRF, o finanțare pentru cei care au academii de copii și juniori.

„În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori ale FRF, afiliate FRF. Cine are academii de fotbal, cine are copii şi juniori, prin FRF o să finanţăm aceste academii. Ei trebuie să vină să-şi depună actele pentru finanţare, conform metodologiei, dacă e totul în regulă, noi finanţăm.

Fotbalul e tot sport românesc, acei copii sunt copiii noştri şi e foarte normal că statul să investească în copii. Fotbalul, cât acoperă din sport, e ceva imperios necesar”, puncta Novak pentru TelekomSport.

ADVERTISING

Asemenea sume de bani ar putea reprezenta adevărate guri de oxigen pentru echipe ca Dinamo, care trece printr-o imensă criză financiară, dar și pentru grupările de Liga II care au academii de juniori bune, printre care Csikszereda, Concordia Chiajna sau Poli Timișoara.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!