O grădiniță din Brașov produce și vinde energie verde

O grădiniță din Brașov produce și vinde energie verde

Pe o grădiniță din Brașov au fost montate panouri fotovoltaice și acum ea își produce singură energia electrică necesară, iar pe cea în exces o vinde în rețea.

”Grădinița 34 este prima unitate școlară din Brașov pe care am montat panouri fotovoltaice și care a devenit prosumatoare, adică își produce singură energia electrică necesară, iar pe cea în exces o vinde în rețea”, a scris pe Facebook primarul din Brașov, Allen Coliban.

Edilul spune că este încă un pas concret pentru tranziția către un oraș prietenos cu mediul. Săptămâna trecută, Allen Coliban anunța că Brașovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, a fost negociat cu Electrica Furnizare ca toată energia electrică pentru cele 525 de puncte de consum ale municipalităţii să fie din surse sustenabile.

”Este încă un pas concret pentru tranziția către un oraș prietenos cu mediul, după pasul de săptămâna trecută prin care anunțam că suntem primul oraș din România în care toată energia consumată de către municipalitate este 100% regenerabilă.

Le mulțumesc celor de la Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile pentru implicare, alături de ei urmează să demarăm și alte proiecte de eficientizare energetică, urmând acest exemplu de bune practici”, a subliniat primarul Brașovului.

???? Grădinița 34 este prima unitate școlară din Brașov pe care am montat panouri fotovoltaice și care a devenit...

Publicată de Allen Coliban pe Luni, 13 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇