Doi studenți au creat o aplicație pentru siguranţa femeilor, care emite alerte în timp real în caz de atac

Doi studenți au creat o aplicație pentru siguranţa femeilor, care emite alerte în timp real în caz de atac

Doi studenți de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, au creat o aplicaţie pentru smartwatch, care ar putea salva femeile care sunt victime ale unui atac.

Aplicaţia Epowar monitorizează ritmul cardiac şi mişcările utilizatoarei, astfel încât să poată recunoaşte o posibilă situaţie periculoasă cu care se confruntă aceasta, caz în care va trimite o alertă către contactele ei, notează TechXplore. De asemenea, aplicaţia va începe să înregistreze automat, iar înregistrarea va fi salvată imediat în cloud.

ADVERTISING

Pe piaţă există deja alarme de viol şi alte produse similare pentru siguranţa femeilor, însă ele trebuie să fie activate fizic pentru a funcţiona, ceea ce nu este întotdeauna posibil în cazul unui atac. Noua aplicaţie rezolvă această problemă.

Ideea i-a venit lui E-J Roodt, studentă la Şcoala de Management a universităţii britanice, în timp ce alerga printr-un parc slab iluminat. Cunoscând faptul că dispozitivele de tipul smartwatch-urilor sunt tot mai avansate şi pot detecta inclusiv atacurile de cord, Roodt s-a întrebat cum ar putea fi folosită această tehnologie pentru a salva femeile confruntate cu un atac iminent. Astfel a luat naştere Epowar, aplicaţie pe care a dezvoltat-o împreună cu Maks Rahman, student la inginerie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aplicaţia este testată în prezent, un grup de voluntari urmând să simuleze o serie de atacuri fizice, printre alte acţiuni, pentru ca software-ul să poată fi îmbunătăţit.

Un aspect important a fost evitarea problemelor privind intimitatea cu care se confruntă alte aplicaţii similare, spune Roodt. Potrivit acesteia, software-ul nu monitorizează şi nu identifică utilizatorul decât în momentul în care este emisă o alertă.

Cei doi studenţi caută în continuare modalităţi prin care să facă aplicaţia accesibilă pentru cât mai multe femei. 

Trials begin of revolutionary women’s smartwatch safety app developed by University of Bath team

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇