Ioana Mihăilă: Dacă școlile vor fi redeschise, rata de infectare ar putea crește din nou

Ioana Mihăilă: Dacă școlile vor fi redeschise, rata de infectare ar putea crește din nou

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) crede că, dacă şcolile vor fi redeschise, rata de infectare ar putea creşte din nou.

Ea a explicat că există posibilitatea creşterii numărului de infecţii, care ar trebui compensată cu închiderea unor sectoare care nu sunt esenţiale.

”De obicei, predicţiile e bine să fie făcute de specialişti. Evit să mă exprim. Din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii, există posibilitatea din nou de a exista creşteri dacă redeschidem şcolile, dacă ridicăm parţial restricţiile.

ADVERTISING

Ce putem face în perioada următoare este să deschidem măcar parţial şcolile şi să accentuăm restricţiile în domenii considerate neesenţiale. Şi atunci, în funcţie de cum vom acţiona în perioada următoare, vor evolua şi cifrele. Depinde de ce facem în perioada următoare, atât pentru stimularea vaccinării, cât şi pentru prevenirea transmiterii”, a declarat Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă e bine ca şcolile să rămână online, Ioana Mihăilă a declarat că trebuie văzut ce acţiune e mai eficientă.

”Pentru copii până la 12 ani am putea să trecem cu învăţământ fizic, cu menţinerea precauţiilor. În situaţia în care ne aflăm, e important să ne uităm care acţiune e mai eficientă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ştim că grupele preşcolare şi şcoala primară, atunci când le închidem, nu există o reducere foarte mare a ratei. Pe de altă parte, la aceste grupe, carenţele educaţionale, dacă copiii nu merg la şcoală sau dacă trec în online sunt şi cele mai importante”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri va anunța cum se vor desfășura cursurile începând de luni, dar a subliniat că va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇