Cîțu spune că din cauza Ioanei Mihăilă România a pierdut peste 4,7 milioane de lei de la Comisia Europeană

Cîțu spune că din cauza Ioanei Mihăilă România a pierdut  peste 4,7 milioane de lei de la Comisia Europeană

Premierul demis Florin Cîțu spune că România a pierdut peste 4,7 milioane de lei de la Comisia Europeană din cauza Ioanei Mihăilă, fost ministru USR al Sănătății.

Mai exact, este vorba despre bani destinați pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen. Iar Cîțu spune că Ioana Mihăilă nu a avizat și semnat contractul la timp, astfel că am pierdut acești bani.

”Comisia Europeană a lansat o linie de finanţare destinată statelor membre pentru asigurarea accesului la certificatele verzi şi au fost solicitate depuneri de aplicaţii.

ADVERTISING

Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie pentru obţinerea de fonduri în data de 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi a fost aprobată suma de 4,7 milioane de euro pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen.

Decontarea testelor se poate face doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoane solicitante pentru perioada iunie - octombrie 2021.

Contractul de finanţare a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, iar Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie. Deci aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv nu a dat curs acestui lucru", a spus Cîţu, joi, la finalul şedinţei de guvern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇