Cîțu, Orban și Ciolacu, mulțumiri și laude pentru UDMR-ul responsabil și profesionist: Kérem szépen (Video)

Cîțu, Orban și Ciolacu, mulțumiri și laude pentru UDMR-ul responsabil și profesionist: Kérem szépen (Video)

Florin Cîțu, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu au fost prezenți ca invitați, vineri, la Sângeorgiu de Mureş, la congresul UDMR. Formațiunea nu își votează o altă conducere, ci doar aprobă Programul „Împreună pentru familie”, o propunere a UDMR prin care se urmăreşte o regândire a sistemului de susţinere a familiei.

Primul invitat să vorbească a fost prședintele PNL Ludovic Orban, care a lăudat înțelepciunea UDMR de a nu organiza alegeri interne într-un context atât de sensibil, dar și calitatea profesională și morală a membrilor Uniunii.

”Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. Am apreciat calitatea profesională şi morală a reprezentanţilor UDMR. (...) Nu pot să nu remarc că UDMR a avut o atitudine constantă de preferinţă pentru PNL şi formaţiunile de centru dreapta. UDMR a intrat la guvernare cu formaţiunile politice de centru dreapta şi, chiar dacă au fost perioade cu înţelegeri cu formaţiuni de stânga, au fost doar la nivel parlamentar. (...)

ADVERTISING

Toate formaţiunile politice care formează coaliţia au avut congrese, dar UDMR a fost mai înţelept, nu are alegeri interne. PNL şi USR PLUS au două congrese competitive care sperăm să ajungă la un deznodământ democratic pentru a pune punct crizei politice. România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu un sprijin parlamentar clar, care să confere o majoritate, pentru a pune în practică toate obiectivele din programul de guvernare”, a spus Orban, pe scena cngresului UDMR.

Participarea președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România

Participarea președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Publicată de Ludovic Orban pe Vineri, 17 septembrie 2021

Cîțu promite că sta la guvernare 4 ani și e supărat că USR PLUS și-a luat jucăriile și a plecat

A urmat apoi Florin Cîțu, care de asemenea și-a arătat aprecierea pentru partenerii de la UDMR care, în comparație cu cei de la USR PLUS, nu l-au șantajat, nu l-au amenințat și nu și-au luat jucăriile să plece.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă până acum tot vorbea de guvernarea de 8 ani, acum Cîțu a spus că acceptă provocarea lansată de Kelmen Hunor de a menține măcar 4 ani stabilitatea.

”Vom sta la guvernare 4 ani de zile, o să rupem acest ciclu, provocare acceptată. Stabilitatea e foarte importantă atunci când vrei să construiești ceva. Indiferent de ce se întâmplă, de negocieri, de dorințele fiecăruia, este esențial să știi că la finalul zilei cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează, nu-și ia jucăriile și pleacă. UDMR e acel partener pe care te poți bizui.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că avem o viziune clară despre cum trebuie să reconstruim România în actuala situație epidemică. (...) Am văzut cine e interesat de dezvoltarea comunităților, cine acționează ca oamenii să aibă canalizare și drumuri asfaltate. Așa se acționează în interesul celor care ne-au ales, aducându-i în secolul XXI, nu punând bețe în roate. Politica trebuie făcută doar pentru a servi cetățeanul. Poate e nevoie să ne amintim acest lucru.

ADVERTISING

Avem un program de guvernare care trebuie respectat, reformele vor continua, vă garantez că se va întâmpla acest lucru. Nu există altă cale, avem nevoie mai mult ca oricând de stabilitate. (…) Cum să lăsăm România fără guvernare în acest context? Cetățenii români, indiferent de etnia lor, așteaptă de la clasa politică performanță, profesionalism și bună guvernare.

Tocmai de aceea, apreciez mai mult ca oricând responsablitatea UDMR. UDMR a înțeles că prin cooperare și dialog se pot face pași importanți în stabilitatea sistemului politic, se pot promova principii și valori democratice. Sunt lucruri care trebuie recunoscute și apreciate”, a cuvântat și Florin Cîțu.

Premierul a încheiat cu mulțumiri în limba maghiară: ”kérem szépen”.

Cîțu s-a dus la congresul UDMR să vadă un ”festival al democrației”: La alte partide s-a ajuns la un festival al ridicolului

Discursul premierului Florin Cîțu la deschiderea lucrărilor Congresului UDMR

Discursul premierului Florin Cîţu la deschiderea lucrărilor Congresului UDMR

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 17 septembrie 2021

Ciolacu, cele mai multe aplauze

Ultimul care a urcat pe scenă a fost președintele PSD Marcel Ciolacu. El a vorbit în termeni foarte prietenoși și a lăudat de asemenea profesionalismul și seriozitatea UDMR.

”Dragă Kelemen, am admirat întotdeauna modul în care UDMR își selectează resursa umană. Îmi doresc ca întreaga clasă politică să împrumute seriozitatea și respectul de care vă bucurați dvs”, a spus Ciolacu în introducere, în aplauzele participanților.

El nu vrea să vorbească de trecut, pentru că ”nu e nimic mai urât decât să folosești trecutul pentru a câștiga niște voturi iluzorii”, ci vrea să discute ”despre prezent și viitor, despre unde vrem să ducem acestă țară peste 5 ani, peste 10 ani, să vedem ce planuri avem împreună”.

”Toți suntem cetățenii acestei țări, toți ne dorim ca România să reușească și aceasta e esența patriotismului, indiferent dacă suntem români, maghiari, germani, tătari, evrei. Să vedem cum construim această țară împreună. Eu cred că o țară se construiește de jos în sus, de la micile comunități”, a continuat Ciolacu.

"Dl Hunor, te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vindem Ardealul"

El l-a lăudat pe ministrul Dezvoltării Cseke Attila pentru ceea ce a numit special ”PNDL 3”. Adică Programul Anghel Saligny pe care l-a forțat Cîțu și care a fost ultima picătură în ruperea coaliției, USR PLUS acuzând exact că nu e cu nimic diferit de PNDL-urile PSD-ului lui Dragnea.

”Am încredere în dl ministru Cseke Attila, care va face din PNDL 3 un program de succes”, a spus Ciolacu, bucurându-se că s-a mers cu proiectul înainte, în ciuda criticilor de la USR PLUS. ”Dacă am sta mereu cu drobul de sare deasupra capului, atunci n-am mai reuși să facem nimic în țara asta”.

El chiar a criticat deschis USR PLUS pentru că a abdicat de la guvernare: ”USR PLUS, ca partid de guvernare, avea datoria să vegheze ca legea să fie respectată. Fuga de răspundere înseamnă doar mai multă sărăcie și subdezvoltare pentru milioane de cetățeni, iar acest lucru e inadmisibil.

Problemele cetățenilor sunt prețurile, facturile, scumpirile și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună. Putem citi în română, maghiară, engleză facturile, la fel de mari vor fi. Ideea e ce facem pentru ca cetățenii să treacă cu bine peste această iarnă. Sper să avem un dialog foarte bun pe proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energie și gaze”, a aruncat Ciolacu încă o săgeată către PNL și Cîțu, în aplauzele sălii.

Finalul l-a făcut în același stil, prietenos cu UDMR și cu glumițe acide la adresa PNL și a lui Iohannis.

”Dl Hunor, o ultimă rugăminte, că faceți parte din coaliție: te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor tăi din coaliție, poate și dlui președinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vindem Ardealul”, a încheiat șeful PSD stârnind râsetele și aplauzele sălii.

???? ???? Élőben a 15. RMDSZ Kongresszus. ???? ???? Transmisie live de la al 15-lea Congres al UDMR.

???? ???? Élőben a 15. RMDSZ Kongresszus. ???? ???? Transmisie live de la al 15-lea Congres al UDMR.

Publicată de RMDSZ pe Joi, 16 septembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇