Fantasme spitalicești cu izolete și torturi (Pamflet)

Fantasme spitalicești cu izolete și torturi (Pamflet)

Sunt partizanul luării de măsuri active (purtarea măștii și evitarea aglomerațiilor) și nu a celor care implică încălcări brutale ale drepturilor noastre.

Călin Popescu-Tăriceanu

Renata, ai pus de cafea? Cine e femeia asta care umblă prin vilă, de dimineață? Nevastă-mea a patra? Bine, dacă zici tu…

Auzi, Maria, eu tot n-am stare cu legea asta a pandemiei, de vrea Ludovic să ne-o vâre pe gât. Am nas fin, simt în dedesubturile ei un iz ciudat, ca de pârnaie.

Ca atunci când mă alergau prin Senat ăia de la DNA, ca să-mi ia imunitatea. Da, în aiureala aia unde era vorba de opt sute de mii de euro, ce ți-e și cu procurorii, nu mai au pic de respect.

Mai ții minte cât a tras Dragnea mâța de coadă să fac ca el, să dreg ca el, mai să-mi fure partidul? Ce nervi am avut în perioada aia. Da, Maria, am cedat. Ce era să fac? Dar am rămas cu o strângere de inimă...

ADVERTISING

Și prietenii mei, Vosganian, Chițoiu, mai ții minte ce frisoane au avut prin Parlament, la votul pentru ridicarea imunității de au ajuns să creadă în aghiazmă?

Am avut parte și eu de fricile astea, de aia mi-a slăbit inima și am spasme când aud de carantinare, de izolare. De aia l-am tot dădăcit pe Dragnea, dar nebunul ăla s-a jucat cu justiția-n țărână până l-a cocoșat prostia aia cu cele două țoape de la Teleorman. Și l-am prevenit: Liviule, ai grijă, nu te juca cu pușcăria, că te arzi.

Da, Renata, de-atunci am alergie la orice îmi pare că seamănă cu închisoarea. Spune-mi tu, avocăteasa poporului, ce diferență este între izolare și arestul la domiciliu? Niciuna, dragă! Sau între internarea de-o fac doctorii azi și internările de le făceau securiștii la psihiatrie pe vremea lui Ceașcă? Niciuna, îți spun eu, niciuna!

N-ai aflat că mai toți doctorii votează cu liberalii de când cu Tătaru ăsta, de ce crezi că le-a mărit salariile cu 25%? Dacă mă îmbolnăvesc, dacă vine vreun deputat liberal cu covidu-n el și-mi suflă în nas, știi bine că eu nu port mască, e sub demnitatea mea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Haide, Renata, povestea aia cu nu există covid o vinde secretara Mariei în piață pentru proști, pe voturi.

Așa, și mă duce cu izoleta la spital, eu cu izoleta nu mă duc, am fobie de spații închise de când mă alergau prin Parlament cu ridicarea imunității, da... Și încap pe mâna vreunui doctor liberal, ce încredere pot să am, în spital e ca la pușcărie iar doctorul e ca un torționar, doctorii sunt ca vișineștii.

Închipuie-ți, să mă pună la aparate și în loc de tratament să mă tortureze, poți să mai faci încă o plângere la Dorneanu pe chestia asta? Nu, zici că a fost de ajuns adresa aia trimisă la spitale?

De asta îți spun, Maria, cinci minute dacă te obligă doctorul să stai la spital, înseamnă cinci minute de pușcărie, ce n-o fi înțelegând Ciolacu. Iar eu să nu pot riposta, să nu pot pleca din camerele alea de tortură, să nu pot fugi de torționarii ăia cu halate albe, îți închipui ce nenorocire?

ADVERTISING

Să nu pot suna un avocat, ce dezastru, până acum cu avocații m-am scos, mai ții minte, Maria, chestiunea aia în care mă acuzau de mărturie mincinoasă? Nu, eu chiar cu dreptul la un avocat și cu hotărâre de la judecător pentru internare tot nu votez legea asta a lui Ludovic.

După câte i-am făcut lui și partidului liberal, nu pot să am încredere în el. Sau în Iohannis, mai ales în Iohannis, trece legea și el decretează cine mai știe ce băznaie, de ce crezi tu că tace acum, coace el neamțul ceva, tăcerea e de aur, a tăcut cinci ani și tot l-au ales!

Nu, Renata, nu mă înțeleg nici cu Ciolacu, nici cu Cazanciuc, ăștia votează legea și o să ne trezim luați cu izoleta chiar de nu avem covid ca să fim întemnițați în spitalele lor.

O să stăm acolo cu tubul de oxigen în nas și cu perfuzii, o să fim legați de pat, dacă vorbim de drepturile noastre, doctorii ăștia liberali ar fi în stare să ne interneze pe toți numai să stârpească covidul, tâmpiții dracului, altceva nu mai știu!

Nu, Renata, eu vreau să stau aici în vila mea, în camera mea, cu doctorul pe care îl aleg eu, cu doctor de la ALDE, eu am bani, nu-mi pasă de alții, să stea și ei pe unde apucă, pe unde pot, treaba lui Ludovic ce face cu ei.

Sună-l tu, Maria, pe Robert, să bage în lege chestia asta, măcar două zile să putem amâna internarea, măcar atât! Să aibă avocații timp, da, să aibă avocații timp să...

Am obosit să lupt atât pentru un post de senator, ce ne facem, Renata, dacă alegerile le câștigă Ludovic? Adio, imunitate! Măcar de închiderea în spitale să ne asigurăm, ca să supraviețuim până la toamnă. Am fi de râsul curcilor să ajungem la alegeri în izoletă, da, asta vrea Ludovic, asta vrea Iohannis, să ne aducă urna de vot la spital și doctorii să ne lege mâinile de paturi să nu ne putem vota partidul nostru, asta da tortură.

Da, Maria, fiecare vot contează la toamnă, trebuie să ne adunăm forțele, am rămas așa de puțini... Te-am mai întrebat, cine e femeia care umblă prin vila mea? A, nevastă-mea a patra, da, nu divorțez de ea acum, am nevoie de votul ei ca să trec pragul la toamnă.

Cine sună, Orlando? Da, domnule, nici eu nu votez legea, cinci minute de internare înseamnă cinci minute de pușcărie, așa să știi! Da, domnule, sus asimptomaticii, ei sunt scăparea noastră.

Măi, Orlando, ți-ar plăcea să fii dus la spital cu izoleta, să râdă ăia de la finanțe și ăia de la antena trei de tine? Eim vezi, atunci ține minte ce îți spun, cinci minute de internare...

Autor: Mihai Oprișor, cititor SpotMedia.ro

Citește și alte articole semnate de Mihai Oprișor:

Felii de cronică la post-evenimentul așteptat, îndelung votata lege a noii carantinări

Despre nereceptarea exemplului și demantelarea mentală fără covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇