Despre nereceptarea exemplului și demantelarea mentală fără covid

Despre nereceptarea exemplului și demantelarea mentală fără covid

Deși nu-mi face plăcere, trebuie să recunosc că și de data asta Raed Arafat a avut dreptate. Bolnavii care s-au externat pe semnătură din spital și-au infectat familiile și contribuie masiv la răspândirea coronavirusului.

Dincolo de prostia ,,eliberaților din închisoarea spitalicească” de a profita de corecta, dar mizerabila moral decizie a CCR, trebuie spus că infectarea aceasta se datorează unui simplu fapt: ,,eliberații” nu știu cum să-i ferească acasă pe cei dragi lor.

Rămânând în spital, oricât de greu ar fi fost pentru ei, țineau virusul acolo, în ei, în încăperea de suferință și mai aveau avantajul existenței unui cadru medical aproape.

E de semnalat aici cât egoism a fost în decizia unora de a se ,,elibera” din spital riscând sănătatea copiilor și soțiilor/soților lor. Au plecat din spital să ce? Să revină la terapie intensivă și peste câteva zile, când politicienii vor vota legea pe care o plimbă de colo-colo prin Parlament, ca pe un cartof fierbinte, să se întoarcă în spital cu familie cu tot?

ADVERTISING

Peștele de la cap se împute și de coadă se curăță

Dacă cineva își închipuie că imobilizarea și amendarea unui ofuscat imberb care purta mască în dorul lelii în metrou seamănă a curățat de pește, se înșală.

Dacă cineva crede că protestând în Piața Victoriei o face pentru libertatea mea și nu pentru amocul lui, e în totală greșeală: n-aș avea curaj să încredințez libertatea mea unei tinerele școlite la școala hoției de voturi europarlamentare Grapini&ALDE nici să mă tai, mai bine i-o dau gratis lui Erdogan, ăla măcar e bolnav de boala măririi sultanice, e dus cu capul, are o scuză, nu suferă de pseudo-boala măruntei pungășii valahe de Teleorman.

Dacă cineva îl mai crede pe Victor Ponta și-l mai lasă să găvărească pe sticlă despre pandemie doar ca să se aleagă el cu niște voturi de la niște conspiraționiști, acel cineva trebuie trimis la Bălăceanca, chit că nu s-a votat încă legea carantinării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar Viorel Cataramă, acest neprofesionalist liberal, care nici măcar nu a fost în stare să facă o treabă ca lumea, adică să se infecteze cu coronavirus, ar trebui exclus pe viață din politică: dacă n-a avut răbdare să culeagă strănutul unui infectat ci numai și-a atins obrazul său de obrazul celuilalt, ar trebui trimis la cursurile de medicină, să le buchisească și să dea extemporal din ele, pentru că așa ar trebui să procedeze și cu legile pe care ar trebui să le semneze ca președinte.

O noapte la terapie intensivă

Avem de-a face cu ,,eliberați” stupizi și pescuitori în ape tulburi. Zic savanții că SARS-CoV-2 face ravagii prin creierul bolnavilor mai dihai ca o banală de-acum encefalită. Am avut o colegă ce a contractat boala aceasta și știu în ce chinuri a murit, Domnul să o odihnească. Moartea de glonț sau ștreangul sunt blânde în comparație cu chinurile suferite de ea.

ADVERTISING

Referitor la negaționiști eu cred că cea mai bună metodă este să fie siliți să doarmă o noapte la terapie intensivă, pentru că n-am auzit pe niciunul dintre marii propagatori ai teoriilor conspiraționiste să aibă curajul de a face demonstrația asta, iar ce a făcut Cataramă e doar o obrăznicie, un moft.

Chestiunea este identică cu fățărnicia ălora cu conturi grase-n bănci și cu locuințe de milioane de dolari, care plâng cu lacrimi de crocodil de dorul, de dragul celor care trăiesc din ajutorul social.

În altă ordine de idei, crede cineva că procentele PSD vor crește dacă vor reuși să îi umilească în Parlament pe Orban și guvernul lui? Cacofonia politică la vremea covidului e prea mare pentru ca cineva să mai deslușească sunete pure în hărmălaia politică.

Puterea exemplului funcționează doar pentru oameni normali

În fine, o simplă observație despre puterea exemplului de care se face atâta caz în ultimele zile. Dacă o majoritate covârșitoare dintre oameni receptează corect o faptă bună făcută de un om bun, na, am devenit patetic, restul pur și simplu nu o fac. Nu contează aici și acum de ce, cum, în ce circumstanțe, contează faptul că pur și șimplu nu fac corect receptarea.

Când a contat puterea exemplului pozitiv pentru Dincă, Iordache, Alina Bica sau Tudorel Toader? Dacă în zilele însorite și drăgălașe de dinaintea pandemiei sau de după ea era sau ar fi timp de analize socratice, sociale și psihologice, de dădăcire, de dăscălire, de educație, la vremea coronavirusului timpul ăsta nu există.

La vremea pandemiei contează doar promptitudinea cu care se iau măsuri de protejare a covârșitoarei majorități de imbecilitatea restului indivizilor nereceptori de bune exemple. Pentru că libertatea oricui încetează când amenință libertatea celuilalt, mama ei de constituție citită prost de avocați și politicieni.

Ca atare ținerea în izolare a celor ce fac rău majorității, îmbolnăvind-o, este nu numai extrem de legală, ci și al dracului de morală. Pentru simplul motiv că puterea exemplului funcționează pentru oameni normali și cu mintea neafectată de coronavirus, nu și pentru cei cu mintea demantelată de SARS-CoV-2 în avans.

De aceea eu cred că e imperios necesar ca de la analiza și votarea legii pandemiei să fie excluși cei ce s-au îmbolnăvit de covid, chiar de s-au vindecat, cei ce nu au două teste negative în patru zile, cei cu IQ mic și ce-i ce au dovedit prin votarea legilor justiției la vremea lui Dragnea că au mintea demantelată în avans, chiar fără intervenția COVID-19.

Ce se spune în off, că în cazul ăsta nu mai rămâne majoritate? Păi când am avut vreodată majoritate logică și morală în Parlament?

Autor: Mihai Oprișor, cititor SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇