Vești bune: Românii fac fapte bune ca să salveze vieţi peste hotare

Vești bune: Românii fac fapte bune ca să salveze vieţi peste hotare

Veștile bune de astăzi sunt, de fapt, vești despre fapte bune.

Pompierii români sunt lăudați pentru intervențiile lor la incendiile din Grecia, apoi militarii români intervin cu avioane pentru stingerea incendiilor din Macedonia, iar în Tunisia vom trimite ajutoare în lupta cu pandemia.

În plus, elevii români din mediile vulnerabile au acum ocazia să recupereze pierderile acumulate la Limba Română cât timp școlile au fost închise.

Pompierii români sunt lăudați în Grecia

Pompierii români care au plecat în misiune să ajute Grecia în lupta cu incendiile de vegetație sunt lăudați de presa elenă.

ADVERTISING

„Ce au făcut pompierii români imediat cum au ajuns în Evia de s-au uitat grecii la ei ca la extratereștri? (…) Pare că au venit de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele lor sunt uimitoare”, scrie publicația elenă fimes.gr.

Militarii români au intervenit pentru a stinge incendii în Macedonia de Nord

Militarii români au efectuat, în ultimele trei zile, nouă misiuni de stingere a incendiilor de pădure care au afectat Macedonia de Nord, cu o aeronavă Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Militarii români au început să acţioneze sâmbătă, 7 august, misiunea fiind programată pentru cinci zile.

România trimite ajutor Tunisiei, în lupta cu pandemia

Autoritățile române au trimis în Tunisia 180.000 de doze de vaccin Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare.

De asemenea, medici şi asistenţi vor avea o misiune de 21 de zile pentru sprijinirea autorităţilor tunisiene.

Totodată, 22.240 măşti FFP2 şi FFP3, 203.000 măşti chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlu gratuit, cadrelor medicale tunisiene.

ADVERTISING

Pierderile la Limba Română, recuperate prin programul ”Deschidem Școala”

Elevii claselor I și a II-a din 15 școli din Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila și Galați participă, în perioada vacanței de vară, la programul ”Deschidem școala”, inițiat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, prin care sunt recuperate pierderile la materia Comunicare în Limba Română.

Proiectul de responsabilitate socială ”Deschidem școala” este dedicat copiilor din mediile vulnerabile care, din cauza lipsei dotărilor tehnice, nu au putut urma cursurile școlii online în timpul pandemiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇