Un pacient a murit în mod suspect la un centru de psihiatrie din Prahova. Se pare că a fost lovit de un angajat

Un pacient a murit în mod suspect la un centru de psihiatrie din Prahova. Se pare că a fost lovit de un angajat

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a murit, la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceaşi dată, în jurul orei 6:50, un pacient de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare spun că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău.

ADVERTISING

Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a murit a doua zi, au precizat sursele citate.

„În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti. În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în  loviri sau vătămari cauzatoare de moarte”, informează IPJ Prahova.

ADVERTISING

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇